Friday, December 30, 2011

~ Last Day @Melaka ~

Assalaaaamualaikum..... =)


Ini last entry aku pasal outstation kat melaka. hehe~ *kena cepat habiskan coz nak hapdate entry wedding~ ngeheee =D

ok. last day aku kat melaka ape lagik. bejalan lah aku. ngn sape lagik. mamatisya lah. officemate aku. =) Kitorang sebenarnye dok berangan habis dah ni nak jenjalan sekitar bandar Melaka. tengok menara taming sari tu geram je. bile laa nak dpt naik. so last day kursus tu kitorang ni dah panas punggong dah. tak sabow nak tunggu abis coz nak pegi meronda haha~

Petang tu kursus abis awal sekitar 4.30 p.m. mcm tu. So ape lagi kitorang pon balik bilik, tukar baju then kuar lah menapak. Dari hotel nak ke Dataran Pahlawan tu tak lah jauh sgt. Jum layan pic. sambil tu aku citer =D

OK. 1st skali terget kitorang nak naik menara taming sari yg kat blakang aku tuh.haaa tengok-tengok. aku kasi zoom kat korang. tinggi kan. so sape yang dh penah naik tau lah macam mana rasenye kan. =)


Untuk beli tiket and naik menara taming sari ni kite kena bli tiket kat tu. mcm pic blah kiri tu.
Harganye plak berpatutan laa. 2 adult for RM20. Maknanya sorang RM10 laa kan.
OK! tiket dah beli. Jum naik... =D

Nahhh....hamekkk giler besor teropong. Dah macam ejen risikan dah. haha~
Kalau korang nak impak yang lebih gegar otak mase naik menara taming sari ni boleh laa sewa teropong. RM5 je~ =D
Pastu jangan buat-buat lupe plak tropong tu. jangan nak buat harta plak. Dah turun pulang laa semula kat kaunter die. =P

Sebelum naik aku posing-posing dlu ngan tropong tu. giler dekat kau. lubang idong mak leha dok ujung tanjung pon boley nampak kot. =P (erkk..nampak benor nipunye~)

Ready to departure~ ehh mcm nk naik flight plak =)
Aku di menara gading  kelas kau jah..! =P


Hasil kecekapan aku menggunakan DSLR pinjam =P
Ahaa...sebelum korang naik keris menara taming sari ni, photographer mereka akan snap pic korang berlatarbelakangkan mcm dalam gambar ni. so...lepas korang turun diorang akan offer pic korang td kat korang. TAPI harga bapak mahal kot....aku luper RM brape. tapi yg pasti lebih RM30.
Makanya. disebab kan pic kitorang agak CUN bagi kitorang. dan dengan kebetulannya aku sedang pegang DSLR pinjam tu. ape lagi. aku pon. "klick" dengan pantas dan tuntas.
ini lah hasil gambar curi. hehehe~
Lepas je aku snap, brother yg dok promo gamba ni terus rampas gambar nih. haha~ 
ganaz tak aku...hahaha~
(tahyah bayor mahal-mahal pon kitorang dapat jgk bro pic nih =P )


Beca ni boley wily mcm RXZ woo...tengok laa kpala RXZ tuuu =P
So. lepas turun dari menara taming sari tu, kitorang dok beposing lagi depan pintu masuk menara taming sari tu.
sedang dok sakan begambo kitorang dipelawa naik beca.
bukan die pelawa tu FREE. bayor ler ok!
satu beca RM20.



1st hentian kitorang kat sini. Kat sini ade pokok melaka yg dah berusia beratus tahun.
kitorang bkn setakat sewa beca. dpt pakej plak tu.
Sekali dengan pemandu pelancong & photographer. haha~
Thumbs up to adik bwk beca coz sgt sporting~ ngeheee =D

2nd Station kitorang kat A Famosa. begamba sakan lepas tu kitorang gerak ke River Cruise.
Kat situ last station. coz kitorang yg request nak brenti kat situ. maleh nak jalan kaki. hehe~
Then ape lagi, time to buy the tickets laa~ satu kepala RM10 for adult.

Lepas maghrib baru kitorang naik river cruise. naik malam-malam laa baru cantik tengok lampu. =)

Dan puas cuci mate naik river cruise, perut pon lapar.
So kitorang pilih utk DINNER kat McD dataran pahlawan je. dah alang-alang ondaway balik ke Hotel kan. =)
Memang letih tak terkira lah. Tapi PUAS. =)














::... entry last tahun 2011 ni. hehehe~ HAPPY NEW YEAR!!!! 2012 ...::

Wednesday, December 28, 2011

~ Dinner @Melaka ~

Assalaaamualaikum.... =)

Sambung entry outstation aku ke Melaka. =)

Kalau outstation ni Harus laaaa perut kenyang. Makan di taja lah kate kan. So Aku nak story Dinner aku masa kat Melaka haritu.

Kalau dah Melaka tu mmg terkenal lah dengan ASAM PEDAS nye kan.

Ini malam pertama kitorang kat Melaka. Tengok! siang asam pedas. malam pon asam pedas...! orang blanje. blasah aje. takyah demand banyak sgt kan hehehe~

Malam ke-dua kitorang kat Melaka ade official dinner. So pemborong bawak makan ikan bakar. wahhhh mewahhh..

Kitorang makan kat umbai. Memang famous jugak laa tempat ni kat Melaka. Tengok lah kitorang open table dari hujung sini sampai hujung sane. Meja paling panjang. =)


Part ni paling. paling. ohh aku tak bley nak kate lah. haha~
Dah kenyang dok beposing tak sudah-sudah. =P


OK! sekarang kitorang nak balik. guess what.???
Aku balik naik keta sport ok! haha~
Dah laa naik keter sport pastu bukak bumbung plak tu. yang geng2 lelaki panas hati je ngan kitorang.
sebab kitorang bertiga je yg dapat merase sebegitu =P
haha~




Perasan tak.??? Aku baru cerita dua malam je dinner aku kan. malam ketiga aku kat mana.? so tungguuuuu......... =D












::.... To be Continued ....::

~ Ke Melaka pulaksss... ~

Assalaaamualaikummm..... =)


Bulan lepas aku dah oustation ke Penang. so dua minggu lepas aku ke Melaka plak. aku pon take advantage lah bejalan-jalan kat Melaka. Nampak macam keja aku ni jalan-jalan-mengahabiskan-duit-company je kan. Bile lagi nak tonjolkan sifat-sifat pengikis kan. =P


Aku malas nak taip bejela-jela.
Tengok je lah gambo.
Penulisan aku macam skema je harini. *garu kepala~


Sesampai je kitorang kat Melaka, perut pon ape lagi, 
mule laa berkeroncong, berdondang sayang, berhip-hop bagai.
Maklum laa time lunch dah kan. So pemborong dari Melaka bawak kitorang makan kat restorant ni.
Restoran Tiga Lima. Kalau pegi Melaka tak pekena Asam Pedas jangan mengaku kau kat melaka lah kan. haha~
Aku.??? bantai je sume. aku belasah je. Hidang ape pon aku telan je kalau perot dah lapooo kan. hehehe~
So kalau nak tengok hidangan ape yang kitorang makan boleh klick SINI


Amacamm...??? teliur tak.??? hehe~
Aku link aje ke blog mamatisya.
Boleh kannnn mamatisya....hehehe~


OK! dah. Jom kite ke destinasi seterusnya~


OK. sekarang....sape tau kat mane ni.???
Haaaaa. ini namenye Masjid Selat. Cantik bukan.???
Masjid ni dibina tepi laut. Boleh nampak kan. So.....sementara tunggu yang lain-lain selesai solat nak tau ape kitorang buat.???


Hahaha~ ape lagi.....kitorang pon sempat lah berposing-posing.


BUKAN itu saje....aku...! sempat lagi.............
Kau tengok lah ni.....

Menumpang populariti. Well nak beli tak mampu. Hanya mampu posing je lah hahaha~
Keta sape yang aku sebat ni kan.?
no. no. no. bukan kereta scandle. tak patutttt kau jah main tuduh-tuduh...
ni keta pemborong dari Melaka.
Kaye kan???
Kaya. kaya.kaya....
Nak tengok tuannye.....
ini haaa.......

Haaaa ini haa tuan empunya kete.

OK! siap sume......Let's go to the hotel =)

Ini laa hotel yang kitorang menginap selama 4 hari 3 malam untuk kursus kualiti kalini. Jom tengok dalam bilik plak~


Ok laa kan. aku duduk sharing. sebab tu ade dua katil. Then ade balcony lagi. Boley lepak-lepak kat luar kan. hehee~ =D


Dah selesai Check in and urusan hotel. Ape lagi..! Time untuk terjah swimming pool lah plak. haha~
Syiok ade geng beposing-posing nih. Untung laaaa.....

Apabila malam menjelma. harus lahhh....
Ape.??? ingat aku pegi Melaka bercuti-goyang-goyang-kaki je ke...
Silap lahhh...!
Arahan!!! Semua kena ade kat Ballroom. biase lah. set-up untuk kursus pada keesokkan hari nye.

Nampak tak betapa GIGIH nye aku. =P
Sebelum aku nak bersenang lenang di ulik mimpi. aku kena buat keja nih dulu. haishhh~

Iron baju kat luar bilik. Ape.??? aku kena denda. takkk
Aku buat part-time lagi lah takkkk.....
Kena iron baju kat luar lerrr. dalam bilik tak disediakan iron. so nasib baik tempat iron betul-betul depan bilik aku. haha~










::.... OK! sampai sini dulu. aku ingat nak rembat bagi abis entry Melaka. tapi macam panjang plak. so, to be continued =D ....::



Wednesday, December 21, 2011

~ Perasan MODEL jap ~

Assalamualaikum...... =)


Aku nak hurai sikit pasal pic kat Wordless Wednesday aku harini.
Agak-agak ade yang tertanya-tanya tak.
Tanya ke tak tanya ke aku nak citer jugak =P

Weekend baru-baru ni aku dpt Voucher Makeover dari Cosway. Housemate aku ade buat part-time-job kat Cosway. Die ade bg tau aku kat Cosway die ade buat makeover. So die kate kat aku kalau ade kosong die nak invite aku.

Aku ni tak laa gigih sangat nak pegi makeover tu. sebab aku tau kalau diorang makeover aku, muke aku takkan jadik nye macam NORA DANISH or SITI NURHALIZA atau lebih cun dari mereka. =P

So hari ahad tu aku kuar lah ngan housemate aku ni. Die nih dah jadik rutin harian petang die akan ke Cosway. Tengahari tu lepas shopping barang rumah sikit and lepas makan die mintak aku hantar die ke Cosway. 

Sampai sane tibe-tibe Owner Cosway tu offer kat aku satu Voucher. Nih ha voucher nye...
v
v
v
v
v
v
Voucher nih nama orang lain laa. tapi die tak datang utk sesi makeover and photografi ni.
Aku lah yang untung nye. dapat Free. hehe~

Tak silap aku, nak dapat voucher ni kena belanja melebihi RM200. Then Makeover ni hanya di adakan di Cawangan-cawangan Cosway terpilih je.




Ok. sekarang mesti korang nak tgk kan muke aku after makeover. jangan gelak OK...!!! =P








Kualiti pic kureng sbb aku snap atas pic

Abaikan gigi aku yang besepah.
Sebab tu aku tak bley jadi MODEL.
Kalau masuk pertandigan Malaysia Top Model sure aku org pertama kena undi kuar. hahaha~ =P

















::.... Harap2 ade lagi peluang mcm ni. best jugak hehe~ ....::

#WW~Wordless Wednesday #6

(^_^)v

Friday, December 16, 2011

~ fridge magnet penang + jalan-jalan penang ~

Assalamualaikummm.... =)


Ini last and penutup citer aku masa kat penang. last aku nk citer ape yang aku sempat beli mase kat penang. and mane aku pegi sebelum balik KL.


*kesat peluh~ lame giler baru nak abis citer penang. harus lah. aku baru balik melaka. pasni citer melaka plak hehehe~


Malam sebelum aku balik KL aku pekena mee udang. pas makan-makan aku ke batu feringgi. nak masuk ke pulau naik ferry plak tu malam-malam. name pon jalan-jalan kan. harus lahhh....


Selamber je. nak begamba kena tak tau malu. =P

OK. ingat lagi tak kat entry aku yang dh agak lame. pasal Fridge Magnet (FM). haaaa~ hobi baru aku. =)
Ini antar FM yang aku beli mase kat penang haritu. so dari melaka pon of coz ade. nnt aku story.
yang warne PINK tu FM pertama aku beli. and FM pertama yang menghias Fridge aku haha~
Aku beli sbb aku suke dgn kate-kate kat FM tu.
kirenya sebagai semangat laa... =P











::... pasni nak citer pasal outstation kat melaka plak =D ....::

~ AKHIRNYA.....!!!! dapat jugak tengok ombak rindu... =) ~

Assalaaaamualaikummm.... =)


Setelah dua kali cubaan aku nk tengok ombak rindu gagal......akhirnya...akhirnya ye, cubaan kali ketiga bejaya. dapat jugak aku tgk ombak rindu hari sabtu lepas. kalau tak mau cakar dinding tak dapat tgk kat panggung. (tetibe~)

Tu kire cubaan ke.??? hehe~ takde laa cubaan sgt pon....lebih kepada KEJUTAN aku rase. hehehe~

Camni Al-Kesah nyerrr. Hari jumaat lepas. after waktu keje encik luv heart dh janji nk g tgk wayang ngn aku. ombak rindu la ape lagik. hehe~ pegi laaa wangsa walk. hamek kau...! tiket sold out.....yg pukul 7.10 p.m. jgn habaq laa...mmg dah sold out. yang 9.45 p.m. pon sold out jgk. YANG midnight pon dah selling fast. giler kentang....!

Nasib baik aku tak taruh harapan 200%. kalau tak............mau aku nangis hentak-hentak-kaki. *sengal~

OK. sudah. tak payah poyo sangat kau cik pinky.



So tak pe lah. dah tak dapat tgk tu aku ckp kite pegi tgk lain kali je lah. then si Dia ckp sabtu or ahad kite try lagi. ok. no problem. senyum lah aku..... =)



Petang Sabtu.........


Tibe-tibe si Die ajak kuar. ooo maybe saje nak jejalan. ok lah. kat umah pon aku melepak tgk tv, mkn, tido je kan. so ptg boley beriadah daripada meniaga taik mata. haha~


Ondaway......aku tak tnya nak kemana. katenye nak ke WWM. dlm fikiran aku "ehh nak try tgk tiket lagi ke...? takpe lah tak harap ade pon"

Tibe-tibe hulur tiket kat aku. baca-baca-baca. wahhhh!!!! ombak rindu lah. weheheeee~ senyum sampai telinga lah mak jemah oiii.....haha~

Walau pon aku dapat seat 3 dari depan. ade aku kesah....janji dapat tgk kat panggung. baru puas.

And walau pun encik luv heart tu dok buat lawak time aku nak feeling-feeling sedih sampai aku tegelak-gelak. takpe-takpe aku still dapat kuasai feeling aku. haha~

By the way thank's to him coz blanje aku tgk ombak rindu. so sebagai ucapan terima kasih nye aku blanje lah die pizza hut pulak pas tgk ombak rindu. yelaaa pas tgk wayang laporr le plak. hehehe~


Best sgt. sgt. sgt...


Orang yg bertanggungjawab buat aku tekejut
opocottt...! =P





::... dalam perancangan, aku nak beli novel ombak rindu. simpan buat koleksi =D ....::

Friday, December 9, 2011

~ mee udang Sg. Dua pulakkk ~

Assalamualaikummmm.....=)


Entry makan-makan lagik...... =D  time ni still kat penang lagi. ini malam ketiga aku kat penang and malam penghabisan lah kirenye. malam pertama kat penang aku dah belasah Char Koay Teow, malam kedua makan besor kat Puncak Mutiara Cafe, so malam penutup ni makan laa mee udang pulak. Yang kali ni sedare kak amy plak yang bawak. Aku ni keje nye mengekottt je...hehehe~


*Abaikan muke pucat lesi aku~

Memang sedap mee udang kat sini, udang besaq-besaq wooo~ pastu fresh plak tu. Aku ngan officemate aku harus lah amik yang special. sbb kitorang kan mmg special. hahaha~
sekali 6 heko udang dalam pinggan, besor-besor plak tu. =D

Kalau sesape nak try mee udang kat penang ni boleh laa pegi sini =)

~ char koay teow sg. dua ~

Assalaaamualaikum...... =)


Aku nak sambung story kat penang lagi...hehe~ selain pegi bekerja, time mlm keje ape nye...keje mengenyangkan perut laa kan... =P so...mase kat penang sempat laa aku pekena Char Koay Teow kat Sg. Dua. pehhh...mmg besttttt (cehhh...buat jakun mcm tak penah mkn CKT Sg. Dua =P)


Kalau korang ke penang blah seberang jaya tu boleh laa nyinggah-nyinggah makan kat cini. siap masuk utusan lagik. ade website lagi gitu.....

Mase ni aku ikut officemate aku, die nak jumpe membe blogger...so aku pon kebetulan berdua je perempuan ngan die yang kena g penang ni. sambil-sambil g makan tu aku pon berkenal-kenalan la ngan kwn blogger officemate aku.... =) *klick SINI kalo nak melawat blog beliau

Tengok laa betapa pelahap nye kami bertiga.....licin habaq hang... =P
Aku ngan kak amy (officemate) oder yang special punye...sbb tu ade telur.....








:::....bile laa nak g mkn lagi ntah....hehehe....:::

~ jeruk lagi....sape nak mkn..??? ~

Assalaaaamualaikummm.... =)



Fuhhh....!!! *kesat peluh di dahi~


Akhirnya aku dapat siapkan jgk keja-keja aku sebelum berangkat ke melaka minggu depan utk kursus.....letih..? letih laa jugak....tp aku kan punya height level stamina.......miahahaha~

Ingat tak pasal aku pegi kursus kat PENANG haritu...? belummm......citer aku kat penang blum habis lagi...aku belum citer lagi pasal char kueh teow, pasal mee udang lagi, pasal naik ferry segala...hehehe~ sabow-sabow.....satu-satu. aku kan bz women *euwww~pelizzzz =P

Mase pegi penang haritu aku sempat beli ole-ole dari penang, kalau sebut penang ni biase laa...ape lagi...jeruk laa kan, aku ade beli jeruk buah salak, kedondong, buah pala ang mix punye jeruk. ape...?? banyak nyerrr....? memang pon. nampak mcm aku ni penggemar tegar jeruk je kan...? kalau korang bepikiran sebegitu, baik korang hapus kan ia segera....sebab aku bukang penggemar jeruk. aku penggemar menghabiskan duit je..... =P

Aku beli tu sbb nak bg kengkawan, and family aku pon bercadang nak dtg KL....so boley bagi mak aku....aku kan murah hati....ehh no,no,no bukan hati aku jual lungguk kat pasar malam....aku pemurah laa... =P *euuwww~


Bukan bermakna aku tak makan langsung, makan je tp sikit. so harini dapat plak lagi jeruk dari pemborong penang. die siap post lagi sekotak jeruk ke office aku. bahagi laa sorang satu balang, SAPE NAK MAKAN NIH...???













::....kecut perut aku tgk...teliur jgk ni...hehehe~ to kak amy jeruk anda berada di atas meja ye....hehe~ ....::

Friday, December 2, 2011

~ datang nak MAKAN ke nak BEGAMBOR ~

Assalaaammualaikummm....=)



Haritu masa outstation ke penang aku and team-team aku...ehh dah mcm myteam plak dah. haha~ kitorang pegi makan kat Puncak Mutiara Cafe, kat Kampung Pelet, Bukit Mertajam. Ape yang istimewa...??? mmg istimewa habaq hang...

Kat cini yang best nye deco cafe ni. ala2 pondok gitu. macam romantik2 pon ade. =P eh, bawak family makan reramai pon best ape....so. aku malam kejadian ade official dinner kat tempat ni. kirenye kalo pegi penang area seberang jaya tu jgn lupe singgah makan kat cini lah. mmg tak rugi.

Tapi yang buat kan mlm tu special beganda-ganda sebab aku ngn team-team aku makan FREE. di ulangi makan FREE ok...! mmg melantak sampai lebam lah kitorang. oder mmg tak bley blah. mmg kaki kikis betul lah. hahaha~

Alaaa rezeki kan. biase laa kalo pegi tempat org, diorang belanje. malam tu yang blanje kami sume makan pemborong dr pulau pinang. kitorang panggil die 'mamu' Alhamdulillah murah rezeki beliau belanja kami sume makan. nnt blanje lagi na mamu... =)

Mule-mule sampai aku ngn officemate aku ni cadang nk dok satu meja, takmo campur meja bos. konon nak melantak puas-puas la tanpa ade scene cover-cover cun time makan. tapi last-last-susun-punya-susun kena duduk satu meja ngn bos jgk. adehhh....

So aku oder kambing grill and Strawberry blanded. kalo datang cini harus try la menu-menu kambing kat cini. sbb tempat ni fames dgn menu kambing kot. sblm ni aku penah dgr pasal cafe ni. tp ni 1st time dtg mkn.



*aku google jerk pic nih. tak snap pn pic mkanan heheee~

Nak dijadikan kesah nye.....makanan aku paling lambat sampai. aku tak tau ape masalah diorang kat dapor time tu. dok bersilat ngn kambing ke ape ntah. orang lain pakat dah abis melantak aku telan air liur je tgk diorang mkn. kalo ye pon nak dera aku jgn la mcm ni skali. kejam tau. perut aku dah sujud merayu belas kasihan dah nk makan time tuh. smentara tggu mkanan aku sampai aku smeckom makanan kwn2 aku. ke aku yg kejam~hahaha~ ok laa 2 kan sharing is caring kan =P

Dah makanan sampai. air plak dah buat hal. tak sampai-sampai. yang ni pon aku tak tau kenape diorang nak sabotaj aku. nak kate aku cun sangat, mmg aku tipu korang laa. hahaha~ kalo aku announce statement ni sure semua orang masuk kepala bawah meja. =P

dah dekat 185 kali tanye kat pelayan die. and sampai habis lah kambing grill aku. last-last yang smpai bukan strawberry blanded, tapi strawberry shake. yang orang lain sume takde problem. mmg sah aku umum cafe ni sabotaj aku ni. nasib baik makan free so aku tak kisah sgt. hehe~


Sebelum makan harus lah snap-snap dulu sementara tggu makanan sampai. aku with officemate aku, kak amy mmg gile camera.  so aku dapat geng yang suke begambo. asik begambo je lah =D

Makan sampai lebam....tak banyak sgt pic time makan. ni kat meja aku je...meja yang lain-lain tak snap pon. ;)

Lepas makan pon possing jugakkkk....ape nak jadi tatau... =D
Kitorang makan kat atas kayangan wooo.....
tipu jerk =P
'Mamu' dh reserve kan tinggkat atas untuk kitorang sume. name pon kat atas kan. so nama tempat mkn tu kayangan. kat tempat lain pon ade nama nye jugak. lain tempat lain nama gitu. hehe~

sebelum balik sempat lagi kitorang begambo dulu kat kolam ikan. mmg cantik deco kat citu.

Ok. dah abis pic aku~balik dengan keadaan yang sangat kenyang. sampai besoknye pon kenyang lagi. haha~ =P

















::....ini yang best kalau outstation, duit tak kuar langsung untuk makan. sume di tanggung. lagi pon orang bernas mmg suke makan pon. nak-nak plak makan FREE hehehe~ ....::

~lunch pulut kuning~

Assalamualaikummmm....=)



Kat office aku ni kalau hari jumaat ade pasar kat Stesyen Monorel Raja Chulan. kitorg kat cini panggil pasar jalan tengah. aku tak atau ape sebab dah orang panggil camgitu aku pon follow je la. bak kate salleh yaakob "i Follow U..."

Maklum laa kan, hari jumaat rest kan 2 jam. so utk buang masa dengan tak berpaedahnye pegi la jejalan sambil jalan-jalan carik makan kat sane. haha~ Kat pasar tu mmg macam-macam-ade....especially barang-barang wanita and accessory wanita. pengunjung die pon sure lah golongan wanita paling ramai.


Kalau dulu aku nak shopping tudung or beli shawl aku slalu pegi kat masjid jamek. ini dah tak payah masjid jamek dah. belambak-lambak shawl, skirt, tudung, blaus and mcm2 lagi lah. best kan...? mmg best. duit aku pun mengalir dengan BEST sekali. padan muke aku...!


Ini luch aku utk harini... =D


Ape...? aku begurau..? betul lah....aku makan pulut kuning lunch harini. bukan buang tebiat ok. saje je...hehe~ aku ni dah mmg penggemar pulut. kalau time raye mmg wajib aku bodek mak aku suruh masak pulut. pastu kadang-kadang sampai kena buat dua kali.

Aku beli pulut kuning lauk ayam. reger die RM5....mahal tak. mmm...boley tahan la kan. tapi ayam die dua ketul tauuu....wing plak tu. *wink...wink...wink...sparkeling eye~


















::....halamakkkk kena pulut, jap lagi aku menguap laa jawapnye nih.....::

Wednesday, November 30, 2011

#WW~Wordless Wednesday #5














::....Dah beberape minggu aku tak publish WW ni kan. nampak mcm aku ni bz bebenor. =P nak mengadap blog kat umah lappy plak rosak. haishhh~ ape pon tak bley....::


Thursday, November 24, 2011

~chocolate moist cake~

Assalaaamualaikummm....=)


Harini entry jom ke dapur. apekah...??? waktu kerja.??? ye. ye. aku tau.....aku pon kat office ni. haha~ camni...pagi tadi aku sempat berblog walking. pastu aku terbace lah entry dari blog G A D I S K A R A M E L pasal kek coklat moist.


wahhh....teruja...!!! ngeeheehee~


Kek chocolate nih mmg favorite aku lah. so bile tgk pic kek tu td rase teruja and meleleh air liur. haha~
so aku pon minta la resepi nye. then beliau pon buat la entry atas permintaan aku.

Yang buat aku teruja tu sbb faktor spesifik gamba yang beliau letak tuu...kau tengok. kau tengok. meleleh air liur tak.?



ape.? tak.?  ok. korang bukan peminat kek coklat agaknye. aku paham  *muka tunduk~




Aku lentok bile tgk coklat die yang melimpah ruah kat pinggan tu....jangan gelak kalau aku kate, tabiat buruk aku suke jilat coklat yang lebih-lebih kat pinggan or bekas die.

oittt...bukan jilat pinggan la...tak senonoh betul.! jilat jari aku laa haha~




TQ gadiskaremel =)



Kalau korang pun berminat nak try klick la pic ni utk amik resepi =)













::.... bile agaknye aku nak buat. kat umah sewa tak de oven plak. kene beli oven ke.??? hehe~ tak bley tahan nih...esok beli lah kek coklat moist kat pasar jalan tengah hehehe~....::

Tuesday, November 22, 2011

~ talam bermuka-muka ~

Assalamualaikummmm....


Harini aku nak post entry lepas geram. kalau korang nak bace sile buat muka geram. kalau sape yang tak minat nak baca, sile klick butang "X" kat hujung blah kanan pc, laptop, or ape-ape je lah gajet yang korang guna.


Jom buat muka geram. segera....!!!


Ok. mula.



Korang ade tak kenalan yang suke bermuka-muke nih. kalau dalam bahasa bukunya talam dua muka. tapi ini dah bukan dua muka dah ni. dah bermuka-muka dah ni. huh. ape yang cuba nak sampaikan ni, aku ade kenalan yang macam gini. perasaan aku...? sangat azab dan keji. auchhh!!!

Hey kau talam, cakap depan lain blakang lain, blakang lain depan lain. aku rase mcm nak penerajang je.


owhhh....sungguh tak sopan kau ain, hilang ciri-ciri gadis melayu. sabar....sabar....!!!


cewah-cewah kau talam.....tadi kemain cakap lembut gigi dari lidah, pijak semut pon tak mati. sekarang kau ckp. jangan kate semut, kau pijak gajah pon bley jadik arwah gajah tu. damn..!!!


Aku benci betul lah golongan ini. Yang aku tak puas hati tu. ade plak mereka-meraka yang bengap susu pecaya cakap malaun nih. macam bodoh je kan. cukup mudah diperbodohkan.

Aku...??? no, no,no.....


Tak semudah makan kuaci aku nak pecaya kata-kate golongan lidah bercabang nih.


aikkk....lidah bercabang plak.? tadi talam bermuka-muka. haha~
adik bradik la tuh.

korang kesian tak kat aku dikelilingi golongan sebegini. sangat ngeri bukan.???

ouwhh...terima kasih kat sape yang angguk.
sape yang geleng pale tadi.?  ok. hantuk kepale korang kat dinding sekarang.


Kecik-kecik dulu korang penah bace tak cerita dongeng pasal si penipu. asik cakap bohong je. last-last bila cerita rekaan die tu betul-betul berlaku kat die, sorang pon tak pecaye and tak nak tolong die. sebab semua ingat die menipu. hah hamik...padan muke, menipu sangat lagi kan. rase kan...!!! (giler emo aku)


Macam tu jugak lah yang terjadinya kat aku. nak kate aku bersubahat sebab merahsiakan perkara sebenar walau pun hakikatnya aku tau.??? patut ke.?
aku rase kalau aku bukak cerita lagi buruk padahnye. lebih baik aku diam kan diri and cuba jauhkan diri dari anasir-anasir itu. "tolong laa wehhh aku tak nak dengar dah cerita dongengan kau"

ok. ok. kalau korang tak brape paham mesej entry lepas geram aku ni....tak pe. aku maafkan. tak yah korang buat muke sedih sebab takut kena hantuk pale sendri kat lantai.


Aku dah puas~
Sekian dan Kesian. Adiosss....

Friday, November 18, 2011

~penang ----------> kursus lagi.??? ~

Assalamualaikummmm...... =)


Hampir dua minggu aku dok kalut buat persiapan untuk kursus. apekah.??? hoho. aku nih tukang buat modul kursus. skali pandang dah macam akak kedai photostat dah aku kat office. hari-hari dok becinta dengan mesin photostat.

Tahun lepas kursus kewangan. kalini kursus kualiti dan akta perintah beras pulak. hah. apetuh...? perintah beras.? beras pandai bagi perintah ke.? hahaha~

Bukan laa dah nama nye macam gitu. kursus ni untuk pemborong-pemborong beras. jangan tau packing je. kualiti kena tau jugak. kang bile kena saman dengan kawalselia jangan gebang-gebang plak nak marah kan. hohoho~ korang paham ke ape yang aku dok bebel. =P

cmni lah. senang aku citer dalam bahasa pasor nye. beras yang kau masak tu ade gred-gred nye. sbb tu ade yang mahal, ade yang murah. so kursus ni nak ajo la pokcik-pokcik and mokcik-mokcik tokey beras ni mcm mna nak bezakan beras yang kualiti bagus dengan yang tak bagus.

Hamek....jenuh nak tesembul bijik mate tenang beras sebijik-sebijik. haha~ kesian pun ade tapi best ape. pengalaman kan. Bagi aku best laa. tengok plak gelagat orang ni kan. macam-macam kerenah.


Aku outstation ke penang 4 hari. ini masa hari isnin.
sampai je penang, terus ke gudang bernas di perai.
ape lagi, korang nampak tak beras tu. aku kena packing beras la toqqq...


Untuk segmen ni aku lah yang berkuasa. hahaha~
aku amik acara pendaftara. yelaa ini lah bahagian aku tiap kali anjurkan kursus.
mai-mai-encik-encik-puan-puan~
daftar dulu sebelum masuk


1st day kursus. ini la antara committee yg brtanggungjawab and bertungkus lumus untuk kursus kali nih


Hari ke-2 kursus. sibuk nye laa aku.
eh.eh...ke buat-buat sibuk tuuu


Free style. hohoho~