Monday, October 31, 2011

~ Fridge Magnet from Cambodia ~

Assalamualaikum....=)


Haritu manager aku pegi Kamboja atas urusan kerja. so after one week (wahh..speaking kau mak jemah) dia pon masuk ke office semula (skema lah plak kosa-kata-aku. muahaha)

dah-dah-dah. henti kan karut-marut-merapu kau.!!!

ok. aku cube serius. alaa korang...jangan la buat muke stress camgitu. aku sedang berusaha serius nih. tolong lah bagi sedikit kepercayaan korang tuh. =P

Ini first time aku dapat souvenir fridge magnet. tetibe rase macam nak kumpul fridge magnet plak pasni. so sesape yang pegi melancong tu kan. and yang bemurah hati nak kasik kat aku souvenir...bleh la beli FM kat aku. (cehh...bajet macam laa ade orang nak kasik kat aku FM. perasannn tahap opah tenok la ko nih ain. miahahaha~ )

Tak pe-tak pe. sekarang ni aku izinkan korang nak gelak tebahak-bahak-termuntah-muntah kat aku. aku nak kumpul FM plak lah pasni. korang tak caye? nanti, korang nantikan FM ke-dua aku dan yang seterusnya. hehehe~ (semangat kemain)

FM cambodia. TQ to my Manager....
FM pertama aku ni...
pencetus & pembakar semangat aku nak kumpul FM.
(*_*)v  ---------> sparkling eye
















::....jangan hangat-hangat taik ayam sudah....::

~ sape nak yogurt...!!! ~

Assalamualaikum... =)


Morning allzzz......
Sape suke makan yogurt...angkat tangan!!! haha~ sape yg angkat tangan boleh sep-sep-tom-tom ngn aku. sebab aku penggemar tegar yogurt... giler kau. yogurt sedap kot. aku rela bergaduh bertumbuk bagai kot dengan customer lain demi merebut yogurt yang tinggal satu je dalam fridge kat pasaraya. dapat tak korang bayang kn.? macam bodosss je kan. hahaha~
Dah-dah korang tak yah buat mate terbeliak tu. menyeramkan aku je. jangan laa pecaye....aku tipu korang je. miahaha~  Giler kau, aku masih waras lari nak buat perangai otak tak centre camgitu kat tempat umum. jatuh merudum lah saham aku kat BSKL kalau aku buat camgitu.!

Over mak jemah...!

Walaupun hakikatnye aku obses yogurt. aku minum minuman yogurt, makan yogurt, mandi mandian yogurt, penah lumur kepala dengan yogurt, sapu yogurt kat muka. ape yg aku tak buat.? giler tak giler tak. aku tau korang mesti kate. "giler yogurt budak nih." hahaha~ aku yg menulis ni pun nak tegelak-gelak bile ingat balik semua tu. yg lain-lain tu aku tak buat dh ok.! sekarang aku just minum and makan je yogurt tu. tak de kejadah nye dah aku nak mandi, lumur kat kepala bagai. bajet nak jadi kulit suci murni lah kan dok lumur yogurt bagai. aku dah insaf.! =P

Actually aku suke yogurt ni bukan sebab aku aware sangat pon pasal khasiat die. sebab sedap. pastu dah di gebang-gebang pasal khasiat die baru aku nak bukak mate. "owhhh....bagus rupenye benda nih"

Ade kesah nye time aku study dulu. well. student laa kan. korang mesti sedia maklum laa bab-bab finacial student ni kan. semua kalau boleh nak jimat. JIMAT lah sangat.!! >.<

So boleh di katekan every week aku akan ke pasaraya ngan housemate-housemate aku. dulu naik moto je. bajet minah rempit sejati. buwekkk.! bawak moto pon slow. tak layak pon di gelar minah rempit. so aku memang akan beli stock yogurt. then ayat aku----> "wehh..korang tengok ni aku amik banyak-banyak kan. hah ni utk stock seminggu ni" yang aku bengkek tu membe-membe aku senyum-senyum sinis pastu buat muke ungke. tak pecaye lah tuh ngan kate-kate aku. wehh aku ber-azam-korang-tau-tak.!

Seperti yang diorang jangke. tak sampai seminggu pon. baru 3 hari stock yang kunun-kunun seminggu tu dah lenyap dari fridge. wehhh sape curikk...! ceh. aku yang tak tahan daulat sebenarnye. haha..

Ianye berlarutan sampai saat ni. nak-nak plak sekarang kan dah kerja. dah ade income sendiri. lagi lah suke-suki-hati-aku nak beli membeli kan-kan-kan. kalo banyak aku beli maka makin cepat habis. haha~ demn!

So aku nak share ngan korang antara khasiat yogurt yang aku tau.

1. Mampu mengubati depresi / tekanan
2. Mampu meningkatkan kadar imun badan
3. Membantu dalam proses pencernaan
4. Membantu menguatkan tulang dan mencegah masalah osteoporosis
5. Mampu mengurangkan kolestrol dalam badan
6. Mampu mengurangkan berat badan (yang ni aku tak setuju sebab cite-cite aku nak badan berisi.haha)

Rajin kan aku google~ =P


Ehh...jap-jap-jap.! ce korang scroll ke tajuk entry aku. gaye-gaye ayat aku tu macam nak bagi yogurt kn.? tapi citer aku yang berjela-jela ni macam tak ade hubungkait ngan tajuk entry aku kn.? kalau korang setuju kasi jatuh lu orang punya kepala. hahaha~

Meh aku nak MENGAIT kan supaye ia TERKAIT-KAIT (don't try use this word. nanti cikgu BM marah)


ok.ok.! sape tadi yang nak YOGURT...!!!!!!
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

Pegi lah beli sendiri kat pasaraya melambak-lambak jual. =P
hehehe~ just kidding

Aku makan semua flavor. tapi Favorite aku strawberry
alasan. bkn stakat air die warne pink.
tapi. sumpah aku tak tipu...
memang sedap... =D




::...dalam masa satu hari aku habiskan benda alah tu. ngeee~ =D ....::

Monday, October 24, 2011

~ Tindak balas KiMiA pada hari isnin ~

Assalamualaikummm.....

Hari iSnIn...owhh! sungguh-sungguh-sungguh tak rajin.

Apabile aku cenderung untuk buat muke hamster cam gini pada hari isnin dan di tambah pula peka terhadap berita mengenai ketiadaan boss di office ------> makanya! rutin-tindak-tanduk-osmosis aku untuk hari ini adalah...!!!

1. Breakfast

2. Buat air Boh Teacino perisa Vanilla. Minum sambil kaki besila atas kerusi. Jari-jemari aku yang halus (perasannn~) pulak rancak klick mouse dari satu blog ke satu blog. Ape maknanya itu...??? aku tengah melawat blog-blog korang lah. Pastu jalan-jalan tengok online shop + online butik and segala mak nenek yg seperjuangan dengan nya...

3. Luch + jenguk-jenguk FB

4. Sambung aktiviti Blog Walking

5. Rase macam banyak main harini. Buat kerja sikit lah.

6. Ehhh....! kejap lagi nak balik dah. yahooo!!!
















::... ape yang aku dok mengarut ni....*cubit pipi sendiri >.<  ...::

Friday, October 21, 2011

~ jatuh bangunan...??? kecoh....!!! ~ (apabila semua orang nak jadi reporter)

Assalamualaikummm......

Semalam kat office aku kecoh diorang ni masing-masing nak jadi reporter tak ber-tau-liah. ape hal nye..??? al-kesah. aku nk berdialog sikit.

so. tongkat dagu semua sambil buat muka fokus~

Reporter pertama:     "ado oghey jatuh baguney. hok cuci tingkap banguney kito" (loghat kelantan)
Aku & kwn aku:         " hah? yeke. jatuh ke bawah terus.? dari tingkat berape.? mati ke.? (banyak betul soalan)
Reporter pertama:     "dop tahu. gi aa tengok kat sebelah. nampok tali dio tegantung"

Kawan aku dengan makcik (P.A boss aku) dah mcm paparazzi dah kelam kabut pegi depatrment sebelah nak tengok. aku...??? duduk kat tempat sambil mate dok tengok pc. haha~ ape.? nape korang gelak jugak.? ape yang sedang korang pikir tentang aku haaa....???

aku penakut...???
aku tak suke menyebok...???
aku fobia...???
aku tak mau amik tahu...???
aku tak perihatin....???

aku pon tak tau kenapa kaki aku berat nak melangkah and bontot aku tak mau bangun dari kerusi ni. mungkin aku malas nak di gelar minah kepoh. sebab ape? sebabbb bile aku tengok kwn aku dengan makcik ni kelam-kabut-tekocoh-kocoh bergegas ke depatment sebelah. dalam pikiran aku terus terdetik

"ish-sih...kecoh nye. kalut nak pegi tengok. macam lah nk pegi tolong angkat orang tu. dah macam mak joyah dapat brita sensasi pon ade"


teruk ke pikiran aku.? korang rase.? ok. kejap lagi kita buat andaian. cerita aku belum habis lagi. hehee

Reporter kedua:   "Ade orang jatuh bangunan. ramai orang pegi tengok kat bawah tu"
Aku:                      "oo..yeke. mati ke.? ramai pegi tengok.?" (masih melekat di tempat duduk)
Reporter kedua:   "ramai...pegi lah turun kalau nak tengok"
Aku:                       "tak mau lah"


Tak lame lepas tu kwn aku dengan P.A. yang aku gelar makcik tu dok riuh-riuh. dari laluan toilet aku dah dengah suara diorang buat macam-macam spekulasi. aku? still dengan muke tak de perasaan.

Kawan aku:    "Ain, jom turun bawah. gi tengok. ramai laaa orang kat bawah tu. ish aku nak gi lah. jom lah" (gaye excited)
Aku:              "tak mau lah aku. mu gi lah tengok. nanti citer kat aku"
Makcik:        "Jom lah ain. turun. kite gi tengok. jom lah." (die nih suke memakse-makse. itu yang aku gelar die makcik. haishh) (gaye excited jugak)
Aku:             "Tak pe lah. akak gi lah"
Makcik:       "Alaaa tak pe. jom lah"
Aku:            "Tak nak lah kak" (aku ckp tak nak tu tak nak lah...!!!)

Keadaan sunyi seketika~ (macam tulis novel plak aku. hahaha)

Reporter ketiga:    "Orang yang cuci tingkap bangunan ni jatuh. mesti mati tu."
Aku:                     "Hah? yeke. dari tingkat brape die jatuh.?"
Reporter ketiga:    "Tingkat 31"
Aku:                     "Hah? eee..giler lah mati ke tu. tingkat 31 kot. tinggi woo. kalo tak mati memang pantang maut sebelum ajal lah tu."
Reporter ketiga:    "hishh...mati. sedangkan lif pon boleh hancur. jatuh straight je.dari atas laju je ke bawah. kak dot-dot (aku tak ingat name) nampak dah tali gondola die nak putus"
Aku:                     "Hah? yeke? jatuh dengan gondola sekali.? haritu ain tengok diorang cuci tingkap berdua. dua-dua lah ni yang jatuh ni. eeee....ngerinye..."
Reporter ketiga:    "Hah dua-dua jatuh. dengan gondola die sekali jatuh. tu ramai dah orang kat bawah. polis, ambulan, bomba semua dah ade tu"
Aku:                    "Eeeee...." (masih tak berganjak dari tempat)


*** ting~ (hah...bunyi pintu lif...ntah-ntah kawan aku dengan makcik dah naik bawak laporan and berita sensasi)

(Kan betul aku ckp~diorang dah naik)


Aku:          "Macam mana..?"
Kwn aku:  "Hidup lagu mu tau...tesangkut kat tingkat 3. mujur laaa. kat bawah ni penuh orang. jalan depan ni pon sampai jem orang pakat slow nak tengok. semua ade. ambulan, polis, bomba, tv3, NTV7, semua ade. aku ni duduk depan-depan sekali ni."
Aku:         "ooo yeke...aku tau sangat mu tu...mesti nak duduk dekat-dekat punya...mu tengok lah orang tu..?"
Kwn aku:   "tengok la. dah aku duduk depan sekali. sampai bomba tu suruh kebelakang sikit. muke die penuh darah-darah mu tau. abis ni semua bedarah-darah. tapi hidup laa. dasyat laa"
Aku:          "yeke...eee...bedarah-darah. malam ni tengok lah berita. ntah-ntah masuk berita muka mu. kan mu duduk depan sekali. haha"


(waktu balik:~ aku balik sorang. jumpe reporter ke-empat kat lif)

Reporter ke-4:          "Turun bawah tak tadi tengok yang orang jatuh tu.?"
Aku:                          "Tak turun. ayu (kwn aku tadi) turun lah dengan kak ila (makcik P.A.).  turun ke.?
Reporter ke-4:          "Tak turun"
Aku:                          "Oooo....diorang kate sangkut kat tingkat 3 kn. jatuh dari tingkat berape.?
Reporter ke-4:         "Entah laa. ade yang kate dari tingkat 31, ade yang kate tingkat 17, ade yang kate tingkat 5. dah macam-macam versi cerita dah."
Aku:                         "Ooo yeke...banyak betul versi cerita diorang kan. kalau dari tingkat 31 logik ke boleh hidup lagi. tingkat 17 pon dah tinggi dah. kalo tingkat 5 tu boleh terima lah lagi kan kalo hidup. dua tingkat je kot. kat tingkat 3 dah tesangkut."
Reporter ke-4:         "Hah tu lah"

Waktu aku jalan balik. nak seberang jalan ke KLCC. ade lah sorang mamat ni. jalan sambil tepusing-pusing kepala tengok bangunan office aku. aku rase die pon dari bangunan yang same. so. atas tindakan die sampai kan aku pon teruja jugak nak tengok bangunan office aku tu. tengok dari atas-ke-bawah-dari bawah-ke-atas-semula. tak ade ape-ape. yelah. kejadian tu dalam pukul 2 petang. mungking diorang dah kemas ape yang patut.

Orang dok kecoh-kalut-sana-sini. aku still relax je. kenape korang rase.? adekah aku tak perihatin? atau tak kesihan dengan kejadian itu.? sebab aku tak kecoh and kalut nak turun ber-kam-pung ramai-ramai kat lobi office semata-mata nak tengok kejadian yang menggemparkan tu.?

Aku rase tak perlu kot aku nak tambah jumlah penonton yang berlungguk macam tengok konsert faizal tahir kat lobi office aku tu. just tengok aje kan. bukan aku boleh tolong selamatkan die kan. polis, bomba, ambulan semua dah sampai. kalau aku tambah jumlah penonton rasenye akan susahkan lagi kerja diorang nak selamatkan mangsa. betul tak.???


so...........

Hari ni....

Aku pon search laa internet nak cari berita sebenar. hah. sape kate aku tak amik tau. aku nak tau cerita yang sebenar. bukan spekulasi dari reporter-reporter tak-ber-tau-liah kat office aku ni. hahaha~
makanya. aku melaporkan berita yang sebenar...hahaha~

Dua parah jatuh bangunan

20/10/2011 7:55pm

KUALA LUMPUR — Dua pencuci tingkap warga asing nyaris maut selepas terjatuh semasa sedang bekerja di tingkat lima sebuah bangunan di Jalan Kia Peng, di sini hari ini.
Bagaimanapun podium di tingkat tiga bangunan berkenaan telah menyelamatkan pekerja asing Indonesia dan Bangladesh berusia dalam lingkungan 20-an itu, kata Penolong Pengarah Bahagian Operasi Bomba, Jabatan Bomba dan Penyelamat Kuala Lumpur, Azizan Ismail.
"Kejadian berlaku kira-kira 2 petang apabila dua pekerja itu melakukan kerja-kerja pembersihan tingkap luar dengan menaiki gondola di bangunan 32 tingkat itu.
"Bagaimanapun, tali gondola itu putus menyebabkan mereka terjatuh di atas podium pada tingkat tiga,” katanya ketika dihubungi di sini.
Beliau berkata, kedua-dua mangsa dapat dibawa turun oleh anggota Bomba dengan dibantu orang awam kira-kira setengah jam kemudian.
Azizan berkata, mereka cedera parah termasuk patah kaki dan dihantar ke Hospital Kuala Lumpur untuk rawatan.
Dalam kejadian itu, sebuah jentera bomba dari Balai Bomba Hang Tuah dan 14 anggota bomba bergegas ke tempat kejadian setelah menerima panggilan kira-kira 2.18 petang. — Bernama



Macam tu lah kisah sebenarnya. aku yang duduk kat tempat and tak kecoh-kecoh pon tahu berita yang tepat. heheeee~ =D













::..kesian kat mangsa tu. tak pasal-pasal je jatuh bangunan. tapi nak buat macam mana kan...nak cari rezeki punya pasal. walaupun berisiko tinggi...orang kate nyawa di hujung tanduk. tapi itu yang mampu diorang buat. lagi pon, kalau tak ade orang macam diorang yang sanggup buat kerja berisiko macam ni, ade kau orang nak buat.? tak kan....aku tau..! sebab aku pon takut. and sebab diorang jugak lah tingkap-tinggap bangunan tinggi-tinggi bersih. so...! chaiyokkk....get well soon. boleh cuci tingkap office aku lagik. hehehe~ ...::

Wednesday, October 19, 2011

#WW~Wordless Wednesday #4











::...nyummm-nyummm-nyummm...::

Tuesday, October 18, 2011

~ Bila lelaki betul-betul serius dalam percintaan.... ~

Assalamualaikum all..... =)


Sampai-sampai je office pagi tadi benda pertama aku buat selepas breakfast is berBLOG walking. rajin kn aku melawat blog korang. baca entry-entry terbaru korang. kadang-kadang entry korang yang dah lame pon aku bace jgk.

ok-ok....terima kasih di atas muka kagum kalian.
senyum semua~
ok. rengang kan otot muka ya...! haha~

so. daripada aktivit aku berBLOG walking kat blog korang pagi tadi. ade lah aku terbace satu entry ni dari blog coretan hatiku. Entry die mengenai ~ bila lelaki betul-betul serius dalam percintaan ~
woo...cintan-cinton plak harini ye.

ok. jom baca...!

1.  Kecantikan kamu diketepikan…keikhlasan kamu diutamakan...

2.     Apabila timbul orang ketiga, dia akan hilang akal dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut kembali kekasihnya.

3.     si dia akan sentiasa menghantar sms..wlpan diblas..ini tnda si dia sentiasa memikirkan kamu… 

4.     Si dia sanggup menitiskan air mata demi kekasihnya.. Bukan semua lelaki anggup menitiskan air mata hanya untuk seorang perempuan. Tidakkah kamu terharu melihat seorang lelaki yang sanggup menitiskan air mata demi kamu. Itu membuktikan cintanya begitu kuat buatmu.

5.     Sentiasa menghiburkan hati kamu dikala gundah...Sentiasa bersungguh melakukan sesuatu untuk kamu..

6.     Jangan kamu anggap teman lelakimu seorang yang kuat membebel  Sekiranya setiap masa dia cuba memberi kamu nasihat. Ingat, nasihat bermaksud mengingati.

7.     Jika sudah sayang, macam-macam akan kamu fikirkan termasuklah bimbang akan kehilanganya. Begitu juga jika teman lelakimu menyatakan dia selalu memikir dan risaukan kesudahan hubungan kamu. Ini bermakna dia selalu fikirkan mengenai hubungan kamu dan bagaimana untuk menyelamatkannya dari berakhir begitu sahaja

8.   Ada juga lelaki yang cepat berasa sensitif dan mudah marah sekiranya apa yang diperkatakannya tidak diambil perhatian, lebihlebih lagi dari orang yang dia sayangi. Baginya kamu bersikap acuh tidak acuh. Hal ini boleh menimbulkan perasaan cemburu meluap-luap, tambahan pula sekiranya kamu boleh menjadi pendengar setia apabila berdampingan dengan orang lain. Pasti dia merasakan dirinya tidak berguna pada kamu..

9.      Lucu tapi hakikatnya begitulah apabila teman lelakimu berperangai tidak ubah seperti anak-anak kecil semata-mata untuk mendapat perhatian daripadamu. Si dia mahu bermanja dan inginkan kekasih hatinya melayannya lebih daripada orang lain yang pernah kamu sayang. Kalau dia merajuk hati, sesekali cubalah untuk memujuknya.

10.   Kamu hadapi masalah dan orang pertama yang datang membantumu adalah teman lelakimu. Tandanya dia tidak mahu melihat kamu susah dan rasa bertanggungjawab untuk membantu.

11.   sekiranya teman lelakimu sentiasa bertanyakan soalan yang sama, “you masih sayang i?”, jangan anggap itu satu persoalan yang membosankan. Itu tandanya si dia tidak mahu kasih sayang kamu kepadanya menjadi luntur. Sebab itulah, kalimah tersebut sentiasa diulang-ulang agar kamu tahu betapa si dia sentiasa mahu kamu ingat diri kamu sudah dimiliki olehnya..

12.  Tidak suka kamu memakai seksi...kerna tidak suka kamu diperhatikan lelaki lain wlpn berlengan pendek...

13.   Dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya kerana perasaan cemburunya yang meluap-luap.

14.  Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya kerana dia sentiasa berasa curiga.

15.   Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian kepadanya.

16.  Dia tidak akan melayan perempuan lain yang tidak ada urusan penting dengannya.

17.   Kalau ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan berasa serik dan tidak percaya dengan cinta perempuan lain namun dia sentiasa mengharap kekasihnya kembali kepadanya.

18.   Dia tidak suka kamu keluar malam…tanda ingin menjaga pandangan org terhadap kamu...

19.  Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya namun jikalau dia dia berbuat demikian itu bererti hatinya belum 100 peratus mencintai kekasihnya. 

20.   Dia tidak suka ada lelaki lain mendekati kekasihnya.
::... Sekian~renung-renungkan & selamat beramal...! aku copy & paste je. ...::






































Wednesday, October 12, 2011

#WW~Wordless Wednesday #3


Tuesday, October 11, 2011

~ sakit rahang ~

Assalamualaikum....

Korang pernah dengar or alami sendri tak rase sakit bile bukak mulut or kunyah makanan.??
senang citer jaw pain laa.
adusss. ini yg sedang aku alami sekarang.
huhu...sakit derrr.

mula-mula aku igtkn just ulser. sbb aku ni kire sahabat baik jgk lah dengan ulser dlm mulut ni.
sbb 2 die suke dtg melepak2 dlm mulut aku.
jangan laa gelak. aku tak buat lawak. sakit nih...
*pandang dgn ekor mata~

bedasarkan kekuatan memory otak aku ni.
se-igat aku hari sabtu haritu aku makan Quater Pounder with Cheese kat McD
mlm 2 aku dh rase sakit2 sikit.

**kau yg makan gelojoh kot. nak salah kan burger yg xbedosa 2 plak. muahaha.**

dah mula-mula tu igtkn ulser. so aku pon biarkn aje lah.
masuk harini, hari yg ke-3
still blum hilang sakit. masalahnye time nih laa selera melantak aku melompat2 kegembiraan.
nak makan sakit mulut plak nk ngunyah. harap bersabar lah wahai selera yekk.
makan bubur aje lah kite. ~

Di sebabkn sakit yg sedang menari-nari dlm mulut ni, aku pon terdorong utk pegi klinik.
ahhh. xtahan dh. nk mkn pon susah. huh...!
pegi klinik, doktor ckp sakit rahang.
rahang lari or terseliuh. lebey kurang gitu lah.


** suke hati aku je buat bahasa sendiri~




Ntah mcm2 ubat doktor tu bg td.
Tp satu pon aku blum mkn sbb blum mkn lagi dr tgahari.
yang ubat batuk 2 plak aku mintak.
sbb aku pon besahabat baik ngn batuk & sakit tekak.
mmg mereka rajin melawat aku. muahaha.










::... pesanan penaja :- jagalah kesihatan kita. sekian~ ...::

~ aku giler lensa ~



Assalamualaikum..... =)

Dear all....harini baru rase nk update blog ni. tp nk citer pasal hari sabtu. ape lagi, aktiviti weekend lah. sepeti yg trtera kat tajuk entry kali nih. "aku giler lensa" aku je kot rase mcm 2. hahaha. ye la 2 agaknye kn. tajuk kemain....kelas ko jah...!

sejak bile aku sedar penyakit giler lensa nih.? ntah. lupe nk tgk kalendar hahaha. mengong...! start blaja kat poli dlu rasenye. suke je tp beposing xretik2 pon. muke pon xfotogenik. perasan je lebeh. ape? asal korg angguk2....kurang asam. kalo hebat tentu muke aku kat front page majalah skrg ni kn. ini nk masuk majalah mangga pon blum tentu lagi. huahaha. ahh. melayan sgt, kn dh kuar tajuk....(rasenye setiap entry aku akn kuar tajuk. itu mesti. *muke tak berminat~

Hari sabtu baru2 ni En. Luv Heart aku bwk pegi putrajaya. katenye bley lah nk snap bnyk2. ape lagi aku pon sebok lah dok fitting baju kat umh. giler gedix. hahaha.


Time nih kat jambatan putrajaya. kate Encik L.H. aku kat cini cantik jgk tgkap gamba. bajet camera DSLR konon. padahal digital aje. muahaha...!!!
















Tak ketinggalan encik L.H. aku pon nk beposing jugek. cewah bejalan dgn penuh machonya...hahaha.
















                                                                          




Konon nak tiru posing mcm dlm magazine. mcm xjadi jerk....euwww....!!!












Kami pegi putrajaya berdua je ok...!!!
mesti korg tertanya-tanya kan sape snap pic kami.
ape...??? tak pon. ahh aku nk bg tau jgk. mmg pegi berdua.
so set self timer lah utk snap berdua. wakaka.


Kat FB ramai yg kate pic aku mcm pre-wedding punya pic.
yeke...???
kire terror lah aku kn bley posing & edit ala2 pre-wed punya pic.
riak. riak. !!!


Nasib baik lah encik L.H. aku sporting.
melayan kn aje prangai aku yg kadang-kadang kebudak-budakan ni.
kredit to encik Luv Heart. *sparkling eye~


Halamakkk.
pic nih. aku tatau mcm mna boleh dpt idea posing cegini. ngeee~
ape-ape pon. nice jugak. *sparkling eye~
masuk bakul angkat sendiri. !!!



Ok. ni last pic berdua. jangan muntah eh. =P




Haha. aku yg suruh die buat mcm ni. nakal kan. ngeee~

Turn aku la plak. tak abis-abis ngn BB pink 2.


Ok. nak balik dh. tata...
lambai lah. tak nampak ke aku lambai ni.
=D







::... sakit mulut. tapi tangan rancak jgk menaip. ngeh...ngeh~ ...::

Wednesday, October 5, 2011

#WW~Wordless Wednesday #2








::... relax je keja....xbz....boley jln2 kat butik on9 =D ...::

Monday, October 3, 2011

~ wedding BFF ~

Assalaaaamualaiikummm....... =)

Morning all.....fuhhh. agak mengantuk jugakss yaa....hehe ain kat affice lorhhh time2 nih, mna lagi kn. so just nk post entry pasal wedding salah sorg BFF ain. Hari sabtu td attend wedding bff ain. lela.....wedding lela & fendi. die nih same lah mcm ain. obses pink hehe. so wedding pon opcoz laa pink. lagi mau tnya kn. =P

Yg best nye attend wedding dorg nih coz kedua2 nya kwn ain. just nk citer skit. dorg nih couple dr zaman kitorg blaja lagi....satu klas plak 2. lame kn. hehehe sbb 2 lah teruja sgt nk pegi wedding dorg. kebetulan umh lela nih dkt plak ngn kampung ain. so....balik kampung je lah. ajak nisa. BFF jgk. ramai BFF ain nih...hehehe serbe sedikit citer pasal dorg. jum layan pic yg sempat ain snap2. hah kali nih nk letak pic banyak2. hahaha =P

Ade board utk guest sign...
kwn2 yg dtg pon pakai serba pink. itu harusss
dh jadi trend kitorg. kalo pegi wedding kwn2 rapat nih sedaya upaya cuba utk pakai mengikut tema =D


Kebetulan time ain & beberapa org kwn2 lagi smpai, pengantin pon baru smpai...
mmg kena pada time lah. igtkn xsempat nk tgk dorg bersanding....













Sangat sweet kn.... (^_^)


Ade silat gayung lagik...


Kitorg antara geng2 ex-classmate yg terawal smpai... =D



Best Friend Forever....love them so much...
dh lame tak snap pic gedix2 mcm nih ngn dorg....maklum laa ade yg dh jd mak org, bini org...hehehe


~kami best fren, kami ex-classmate =D ~


Ex-classmate Diploma Pemasaran bach 2005 (DPR05)


Yg ni ain dedicate khas utk "geng" ain...
dlu time blaja kitorg ade satu group. ciap name lagik....
setiap kali ade presentation dlm class, ni lah group ain.
so agak famos laa kunun2 sbb ade name kn..."BANNIL"
smpai skrg we all still gune name 2....
and kebetulan kenduri nih salah sorg dr group members.
so dpt kumpul semua group members selepas 3 tahun grad....
ala2 reunion gitu....heheee =D







::... sahabat sejati kekal selamanya......::