Monday, October 31, 2011

~ sape nak yogurt...!!! ~

Assalamualaikum... =)


Morning allzzz......
Sape suke makan yogurt...angkat tangan!!! haha~ sape yg angkat tangan boleh sep-sep-tom-tom ngn aku. sebab aku penggemar tegar yogurt... giler kau. yogurt sedap kot. aku rela bergaduh bertumbuk bagai kot dengan customer lain demi merebut yogurt yang tinggal satu je dalam fridge kat pasaraya. dapat tak korang bayang kn.? macam bodosss je kan. hahaha~
Dah-dah korang tak yah buat mate terbeliak tu. menyeramkan aku je. jangan laa pecaye....aku tipu korang je. miahaha~  Giler kau, aku masih waras lari nak buat perangai otak tak centre camgitu kat tempat umum. jatuh merudum lah saham aku kat BSKL kalau aku buat camgitu.!

Over mak jemah...!

Walaupun hakikatnye aku obses yogurt. aku minum minuman yogurt, makan yogurt, mandi mandian yogurt, penah lumur kepala dengan yogurt, sapu yogurt kat muka. ape yg aku tak buat.? giler tak giler tak. aku tau korang mesti kate. "giler yogurt budak nih." hahaha~ aku yg menulis ni pun nak tegelak-gelak bile ingat balik semua tu. yg lain-lain tu aku tak buat dh ok.! sekarang aku just minum and makan je yogurt tu. tak de kejadah nye dah aku nak mandi, lumur kat kepala bagai. bajet nak jadi kulit suci murni lah kan dok lumur yogurt bagai. aku dah insaf.! =P

Actually aku suke yogurt ni bukan sebab aku aware sangat pon pasal khasiat die. sebab sedap. pastu dah di gebang-gebang pasal khasiat die baru aku nak bukak mate. "owhhh....bagus rupenye benda nih"

Ade kesah nye time aku study dulu. well. student laa kan. korang mesti sedia maklum laa bab-bab finacial student ni kan. semua kalau boleh nak jimat. JIMAT lah sangat.!! >.<

So boleh di katekan every week aku akan ke pasaraya ngan housemate-housemate aku. dulu naik moto je. bajet minah rempit sejati. buwekkk.! bawak moto pon slow. tak layak pon di gelar minah rempit. so aku memang akan beli stock yogurt. then ayat aku----> "wehh..korang tengok ni aku amik banyak-banyak kan. hah ni utk stock seminggu ni" yang aku bengkek tu membe-membe aku senyum-senyum sinis pastu buat muke ungke. tak pecaye lah tuh ngan kate-kate aku. wehh aku ber-azam-korang-tau-tak.!

Seperti yang diorang jangke. tak sampai seminggu pon. baru 3 hari stock yang kunun-kunun seminggu tu dah lenyap dari fridge. wehhh sape curikk...! ceh. aku yang tak tahan daulat sebenarnye. haha..

Ianye berlarutan sampai saat ni. nak-nak plak sekarang kan dah kerja. dah ade income sendiri. lagi lah suke-suki-hati-aku nak beli membeli kan-kan-kan. kalo banyak aku beli maka makin cepat habis. haha~ demn!

So aku nak share ngan korang antara khasiat yogurt yang aku tau.

1. Mampu mengubati depresi / tekanan
2. Mampu meningkatkan kadar imun badan
3. Membantu dalam proses pencernaan
4. Membantu menguatkan tulang dan mencegah masalah osteoporosis
5. Mampu mengurangkan kolestrol dalam badan
6. Mampu mengurangkan berat badan (yang ni aku tak setuju sebab cite-cite aku nak badan berisi.haha)

Rajin kan aku google~ =P


Ehh...jap-jap-jap.! ce korang scroll ke tajuk entry aku. gaye-gaye ayat aku tu macam nak bagi yogurt kn.? tapi citer aku yang berjela-jela ni macam tak ade hubungkait ngan tajuk entry aku kn.? kalau korang setuju kasi jatuh lu orang punya kepala. hahaha~

Meh aku nak MENGAIT kan supaye ia TERKAIT-KAIT (don't try use this word. nanti cikgu BM marah)


ok.ok.! sape tadi yang nak YOGURT...!!!!!!
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

Pegi lah beli sendiri kat pasaraya melambak-lambak jual. =P
hehehe~ just kidding

Aku makan semua flavor. tapi Favorite aku strawberry
alasan. bkn stakat air die warne pink.
tapi. sumpah aku tak tipu...
memang sedap... =D




::...dalam masa satu hari aku habiskan benda alah tu. ngeee~ =D ....::

No comments: