Thursday, October 11, 2012

Zinger-Double Down~ Pehhhh!!!

Ape lunch korang harini....
Aku layan KFC tadi...saje nk try menu baru KFC tu...
Tengok iklan kat TV kemain-meleleh-air-liur kan....so aku, well....biase laa bab bab makan ni mmg excited telebih ;P





Biarlah gamba tak cun sbb snap guna BB je....asalkan rasenye terangkatttt...haha :P


Mula mula aku ingatkan mcm burger...sbb Zinger kn biasenye burger.
Tapi bile dpt, eh eh mane roti...takdeee!!!
Ok fine! so komen aku....serius sedap...nyummmm3... especially bg sesape yg love cheese...sbb tgk laa cheese and mayo meleleh2222.... ;p  *haihhh bertambah gemok laa camgini~

Macam ni gayenye boleh ulang lagi nih~  =D

Friday, September 28, 2012

Tak sedar sedar lagi..???

Salam Readers... And salam Jumaat :)

Harini aku baru masuk office setelah 4 hari di Kuala Terengganu. Ape lagi...Outstation la....
Kalau ikutkan malas je nak masuk office harini..heheee. Maklum laa perjalanan dh hampir seharian. Tp takpe lah harini kan jumaat...
Lagi pon aku ade misi penting harini. =P





Haa...bukan..bukan... aku bukan nak jual baju kat sini :p
Ni misi yg aku cakap td...
Last Week aku beli baju ni...Tapi kannnn tapi kannnnn...
Aku lupe yg aku dah membesar sikit sekarang.. =P

Konon aku nk pakai mase wedding cousin nnt. Tapi balik rumah haritu bile fitting.....
Alamakkk...tangan tak boleh masuk. Ok Fine!
Lupe diri seketika. Gedik gi amik saiz S kan...konon muat lah. ceh...! :p


So kejap lagi aku nak try gi tukar. Hopefully boleh tukar lah. Even tak dapat warna yg same...
Kalau tak boleh nnt aku pikir pikir kan nk jual or sedekah... Errr ade ke yg nak beli :P  Hahahaha~

Friday, September 21, 2012

Suka beliiiiii................

Suka beli ape..???
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
v


Haaaaa...suke tak? suke tak?
Aku suke... ;P

Well..... wanita bekerjaya mcm aku... (statement mintak pelempang je ni) nak nak yg pakai tudung mmg sangat memerlukan ini. Kan.   ;)

So that kalau pakai yang same hari hari bosan jugak. Ye dak...
Ntah sawan ape harini aku bejalan sorang sorang kat pasar boleh beli 12 biji pin ni. Kenapa mesti 12..?    
12 laa sebab die jual 12 biji RM10. Miahahaha.. ;P

Boleh je nak beli satu satu. Tapi aku beli berpasang pasang. Senang nak match mase pakai kan.
Takde laa kang sebelah lain, sebelah lain. Heeeee :D
And aku kurang gemar yg besor besor gedabak...suke yg comel comel mcm ni... ^^,





Korang suke tak beli bende kecik kecik comel comel mcm ni... ;)

Muraaaaahhhhhh Rezeki~

Salam Readers....

Pagi pagi ni sampai office tengok ade dua bende atas meja. :)




Ahaaaa....tadaaaa... ^^,

Waaahhhhh best ni. Nanti boleh ajak Encik Buah Hati gi makan. Heheeeee ;)



Tq too "MAMU" (Pemborong dari Penang)
Semalam die datang office aku. So kalau die datang sini mesti ade je ole ole untuk kami.
Semoga murah rezeki Mamu. Aminnnnn.... :)






Esok esok mai lagi jgn lupa bagi lagi naaa.....hehehe

Thursday, September 20, 2012

Sape suke bende comel~ !!!!

Sape yg tak suke bende bende yg comel kan....
Nak nak plak girls. Haaaa lagi lah suke~  Macam aku....Heeeee  *Promot ke ape ni ;P

Tadi aku pegi Pavilion. On the way nak balik tu menyinggah lah kat Watson. Gedik dok belek itu ini sekali terjumpe bende ni...

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-




Hahaaa...comel...??? ^^,
Wet tisu je pon... ;P



Satu pack ade 4 pack kecik dlm tu and 4 colour and 4 bau berbeza 
Bau die pn sweet sweet je. I loikeee ;)
Of coz laa aku akan guna yg warne PINK dulu. Heeee   *dasar obses pink~
Harga. RM6.90 satu pack tu.
Kalau yg nak beli pack kecik kecik pn ade jual jgk. Satu pack kecik tu RM1.90





Selamat Mencuba ^^,

Dashboard dah baru. Menggagau~

Salam Readers.....

Lately ni aku ade jugak perasan note dalam box kuning kalau kite bukak dashboard blog. Haaaa korang perasan tak note tu...? (lupe nak print screen hehe)
Dalam box tu dah warning yg view dashboard akan ditukar ke view baru. And kite dah tak boleh tukar yg old view dah. Kalau dulu, kite boleh pilih lagi kan nk gune old view or new view.
Kire macam paksa rela lah. haha
Dulu sakali ade di offer utk tukar view baru ni. Tapi aku tukar semula ke old view. 
Bagi aku tak pening. Yg baru ni macam pening sikit kan.
Menggagau laa jawapnye nak study semula... ;p





Nak buat new post pn view dah lain dah.
Tekulat kulat jugak td cari button nak create new post. Haha



Well.... semua bende takkan kekal kan. Mesti lah ade perubahan. ;) 

Wednesday, August 29, 2012

#WW~Wordless Wednesday #13


Friday, August 10, 2012

~ Iklan BERNAS yang sangat TOUCHING ~

Salam readers......

Harini aku tengok kat FB and blog blog ramai yang share video iklan sempena raya dari BERNAS.
And mostly kate sedih.... ade yang sampai menitik air mate....
Tapi serius mmg sedih...aku tengok berulang kali pon rase betakung air mate...
Rase nak balik kampung sekarang je...

So...aku pon nak share video nye jugak.

Kalau kat tv versi 3 minit. pendek sikit...yang youtube punya ni 7 minit...
Nasib baik laaa kat office diorang tak buat tayangan untuk staff sebelum disiar kat tv macam iklan sempena kempen "Secupak Budi Sepenuh Hati" haritu...
Kalau tidak.....mau pakat meleleh laa air mate masing masing...hehehe

Monday, July 23, 2012

~ Dapat "hadiyaa" ~

Salam readers......




Wahhh harini rezeki murah laa....

Haa...cantik kan kotak tu...
Isinye pon lumayan. hehe :)

Kat office tadi dapat bende ni...balik rumah baru aku bukak. oh...ade kurma and kismis and ade dua ketul cokelat tu...hehehe

Kemain cantik lagi kotak die...smpai aku rase tak sampai hati lah nak bukak..
siap ikat-ikat reben bagai. haha~
Tapi bukak lah jugak kan....

Sebenarnya bende ni pemborong dari Penang yang bagi.
Murah betul hati beliau...selalu kirim sesuatu kat kami di KL ni. hehe~
Dulu die pernah bagi jeruk sebalang sorang...


Kitorang paggil beliau MAMU....
Thank's mamu sbb bagi kurma ni...semoga di murahkan lagi rezeki.... ;)


Macam tau tau je kan aku ni memang suke kumpul kotak kotak ni. Dapat plak kotak cantik macam ni...wahhh suke sangat sangat... heheeee ;)

Friday, July 20, 2012

~ The Blue's Party ~

Salam readers....

Ahaksss...lately ni tuan tanah agak jarang ye update entry. 
Bajet busy lah? Takde maknenye! busy menternak lemak ade lah. hahaha...

By the way. Esok kite semua akan berpuasa.
Welcome Ramadhan Al-mubarak yang di nanti nanti. ;)

Ape ape pon. harini aku nak update entry pasal last Wednesday...
Sempena nak puase ni lah kan...we all kat office ni buat lah sedikit acara makan makan. hiks ;)


Selain makan makan sempena ramadhan ni...we all celebrate lah skali utk kengkawan yang menyambut birthday mereka dalam bulan Jun and Julai. ahakss tuan tanah pon termasuk dalam senarai okeyh. 
Birthday aku pon bulan Jun jugak. hikss ;)

So the "tema" is blue blue blue.
Gigih memasing pakai mengikut tema. haha

So let's layan gamba gamba yang sempat di snap mase hari kejadian...

we are in blue's yo!

Thank's a lot to all member's...and team team 31st floor...
sume sporting sporting and giler POSE! hahaha...







Salam Ramadhan Al-Mubarak readers...
Semoga Ramadhan kalini bertambah amalan kite, 
Semoga kite semua dirahmati dan diberkati Allah S.W.T. 

Aminnnnn.... :)


Selamat Berpuasa Muslimin Muslimat sekalian...

Tuesday, July 10, 2012

~ Diskaun..!!! Diskaun...!!! Special offer for today only...!!! ~

Salam readers....



Lame aku menyepi kan. Tak update entry. Tetibe harini buat promosi plak. hehehe ;)

Ok. Takmo ngarut panjang panjang.
Aku jalan-jalan blog walking td....so singgah ke blog IrmadiLondon.

Semua produk jualan Irma diberi Diskaun RM10.00
Tawaran sah bermula jam 3.00 hingga 5.00 petang hari ini SAHAJA... selasa 10 Julai 2012


Antara produk Irma yg aku penah rase...
Pavlova & Red Velvet...
Sedappppp tauuuu!!!!

So korang boleh lah ke blog Irma untuk tengok banyak lagi produk-prodok yg lain... ;)



Syarat -

1- Anda Follower blog IrmadiLondon.

2- Tawaran sah untuk 2 Jam sahaja.

3- Sila SMS Nama, No Telefon ke talian 013 258 8230. Irma.

4- Sekiranya anda memenuhi syarat di atas, anda layak menerima tawaran ini. 


Tawaran bermula jam 3.00 sehingga 5.00 petang hari Selasa 10 Julai 2012.

SMS.. SMS... SMS sekarang..!!! 


Cepat bertindak. Lambat rugi.




Link ke entry Irma: http://irmadilondon.blogspot.com/2012/07/tawaran-hebat-potongan-diskaun-rm10.html

Monday, May 21, 2012

~ Weekend @Oversea ~

Salam...


Wahh kemain lagi tajuk....!
Oversea eh....hah meh aku nk tunjuk picture oversea nye....




Sape yang pernah pegi tempat ni mesti tau kat mane kan...



Iye.....bijak sekali. Bukit Tinggi, Pahang...heheeee =)

See...cantik kan...?
Gigih aku google picture ni. hehe...
Picture camera aku harus laa biase2 aje...maklum laa bkn DSLR... =D

Weekend haritu aku di-surprise-kan oleh si encik buah hati...hehehe (cewahhh....jgn meluat ok... =P ) and die bwk aku ke sini. ;)

Dah lame sebenarnye aku tgk tempat ni...tapi dalam TV je laaaa.....so bile depan mate, wow...! cantik. view nye mmg cantik and sesuai sangat nak posing-posing bagi yang suke posing2 tu....(mcm aku...errrr....hehehe)

Dari rumah aku ke Bukit Tinggi ni ade laa dalam 45minit mcm tu...Tapi kami pegi dah agak petang. Pukul 4 ptg baru gerak dari rumah. Sampai sana lebih kurang pukul 5 lebih mcm tu....so nak masuk kene tiket.

Dapat discount 50% after 5 p.m

Kalau tak silap aku lepas pukul 5 dapat diskaun 50% so utk dua org RM12.00 je....kalau tak RM12.00 utk seorang (adult)....aku lupe plak nak snap mase dkt tempat bayar tiket tu...uhukkk...

Kat sini ade banyak tempat menarik...tapi aku sempat pergi satu tempat je...takpe lah kan, lain kali boleh pergi lagi. Bukan jauh sgt pon dari rumah....hehehe

Ok. Korang boleh tengok-tengok kat sini antara tempat-tempat yang menarik boleh di lawati.... ;)


So jom layan pic yang sempat aku snap...























Kesimpulannye tempat ni best....kalau pegi waktu pagi lagi best sbb sejukkkkk.... ;)







***********

Sunday, May 20, 2012

~ TAKO TAO sedap tauuu!!! ~





Korang biase nampak tak makanan ni...or ade sesape yg dah biase makan...? ;)
Aku ni kire baru jugak lah cube... (sekali lagi ketinggalan =P haha~ )


Makanan ni ala2 makanan jepun....biasenye ade jual kat Jusco. Kat tempat lain aku tak sure plak lah...sbb yg aku nampak kat Jusco je...hehehe

Tapi memang sedap lah....mule-mule dulu tak brape rase nk try....tapi bile dah try...oooooo sedap rupenye...
Die ade 5 flavour atau inti...Octopus, Prawn, Chicken & Cheese, Unagi, Abalone 

Setakat ni aku belum cuba lagi yg inti Praw & Abalone...yg lain aku dh cube dh...bagi aku sedap laa... ;)

 

Yang ini ber inti Chicken & Cheese...


Yang ini pula Octopus.... ;)


Amacam...terliur tak..? hehe...
Satu kotak isi nye ade tiga ketul....aku kalau beli sure nak extra sos and mayonis...
Kalau nk extra itu semua harga pon kene extra skit lah kan...
Setiap satu extra tu kene tambah 50sen....Harga sekotak Tako Tao ni plak RM 4.90....
Sape yang belum cuba...dipersilakan lah cuba...hehe ;)





Ade sesape yg dh pernah makan tak...? ape komen korang...? ;)

Tuesday, May 8, 2012

~ Untuk yang suke shopping ~

Salam....... =)





Ahaaaa....!!! hello..hello....for those yang suke bershopping...jom terjah Jusco Wangsa Maju hari khamis ni..
10 May 2012... Hehehe~
Hari Khamis ni ade AEON Member Day...so jom kite shopping....!!!! ;)










******************

Monday, April 30, 2012

~ Aku yang pening ~

Salam........ =)


Ehh...ramai yang cuti kan harini...
Aku pulak catat rekod peribadi harini. Boleh pulak datang office...
Kejadah betul....esok kan cuti. Aku Pening...Aku pening....

Pening lah...mati-mati aku ingat kan 1 May jatuh pada hari sabtu.
So mmg tak dapat cuti lah kan bile cuti sebegitu jatuh pada hari sabtu.

Tup..tup...aku tengok kalender hari selasa.

Uiksss...!!! aku tak amik cuti hari isnin.
Cayalahhhh!!!


Kalau dah last-last minit nak amik cuti tu boleh. Tapi kalau aku nak balik kampung last-minit mcm ni mmg tak laa rasenye.

Mau aku kene duduk kat tempat simpan beg bawah bas. Sure tiket bas sold out punye kalau cuti macam ni. Maklum laa kampung aku bukan banyak trip bas. hehe..


Nak amik cuti lepak kat umah je.? Membazir cuti aku je....baik gi office...
Ape sangat aku nak buat kat office harini. Keje yang urgent pon sume dah di settle kan.
So....melawat blog kawan-kawan lah aku. hahaha~


Harini aku sampai office pon lewat sikit dari biase.
Liat je nak bangun pagi....


Ohohoooo moga-moga harini cepat berlalu.....
Peace yowww!!!!
Esok cuti pulak....yes! yes! yes! =P

Tuesday, April 24, 2012

~ Battleship memang terbaikkkk ~

Salam....... =)


Dah lame jugak rasenye aku tak tengok wayang. Last haritu citer ape ntah aku tak ingat.
Ha...! nampak kan?
Sampai aku tak ingat. Tu menunjukkan dah lame sangat lah tu aku tak tengok wayang. Hahaha~



So Sabtu baru-baru ni aku pegi tengok wayang citer Battleship dengan kesayangan lah. Cewahhhh~ hehehe (",)


Dah lame tau tak tengok movie luar negara nih. Yg pelakon-pelakonye mat salleh dan minah salleh serta mamat negro dan minah negro.
Asik tengok pelakon yang makan belacan je kan. Hahaha~


Aku pegi tengok dekat MBO Ampang.
Ye..ye...mall yang hidup segan mati tak mahu tuuuu....
Itu lah strategi kitorang kalau nak tengok movie yang tengah meletop. Pergi tengok kat tempat yang macam takde potensi org nak dtg. =P


Tapi.....mase fenomena filem Ombak Rindu dulu jenuh jugak aku nak dapat tengok....Last2 ke wangsawalk jugak dapat tengok. =P



Kasi review skit poster Bettleship. Aku google je hehe~
Hari kejadian tak snap pic pulak =P





Ape yang aku boleh cakap pasal citer ni memang awesome lah...
Ade klaka, ade suspend.. ;) 

Citer die mengisahkan pasukan tentera laut yang bertarung dengan alien....


Macam mane alien tu boleh datang ke bumi....
Macam mane tentera laut ni berperang dengan alien...
And ape jadi kat alien tu......kenelah pegi tengok citer ni. hehe~



If diberi 5 star untuk dipilih sure aku bagi 5 star untuk citer ni...full mark okeyh....!!!


USS Missouri

Best pegi tengok movie dengan org yang memang minat citer perang-perang ni. And maybe ade yang tak tau termasuk aku mengenai kapal ni....
Di hujung-hujung citer ade kapal ni. USS Missouri yang digunakan untuk bertempur dengan alien.
Sebenarnye kapal ni adalah kapal perang lame and telah di jadikan muzium. Hehehe~ Just info nanti sesape yang tengok kot ade yang kate kapal biase je. Sebenarnye kapal ni salah satu sejarah peperangan... ;)








p/s: Dapat ilmu bab-bab kapal plak aku pegi tengok citer ni. hehehehe =P




























:::.... Ade sesape yang dah tengok citer ni...??? ....:::

Saturday, April 14, 2012

~ Giler Kentang ~

Salam.... =)


Aku sure ramai yang suke makan kentang kn. Nak2 plak kentang goreng.
Ok. Aku adalah salah seorang yg giler kentang.
Aku pernah mencatat rekod makan semua jenis kentang yg ade kat KFC dalam satu hari.
Giler tak? 

Kat KFC ade 3 jenis kentang je. Kentang Goreng. Wedges & Mashed Potato.
Aku oder tiga2 jenis kentang tu. Makan. And habis time tu jugak. hahaha~ Ye. aku sangat giler dengan kentang.

So harini aku jalan-jalan ke Sunway Pyramid.
And terjumpa satu outlets potato.
Namenye.................





Haa...Crazy Potato!!!

Sedap wehhh...!!!

Aku pon sebenarnye 1st time perasan bende ni. Mase tgk terus teruja nak try. Ye laaa aku kn giler kentang. hehehe =P



Aku oder set combo. RM 11.90 Ade Kentang Goreng, Onion Ring & Air. Aku amik air grape.
So aku dgn en.buah hati share je. coz baru nak rase kn. Kami berdua mmg sangat suke makan kentang. hehehe~

Commen aku memang sedap lah.! Beliau pon kate begitu. And lain kali boleh makan lagi nih. =D

Setakat ni kat Malaysia ade 7 outlets.

One Shamelin
The Gardens Mall Mid Valley
Berjaya Times Square
1Mon't Kiara Shopping Mall
Sunway Pyramid Shopping Mall
1 Utama Shopping Centre
Paradigm Mall


Okey. Korang boleh tengok-tengok kat web site die. Click SINI 





Ade sesape dah pernah try tak kentang ni....?

Friday, April 13, 2012

~ Chatime vs Come Buy @Pavilion ~

Salam..... =)

Orang sekarang heboh dengan minuman yang ade jelly hitam dalam air. Aku pon nak try jugak lah.
Mane taknye...asal aku jalan kat Pavilion or Mall ade je nmpak orang minum minuman tu.

So aku pon jelajah laa Pavilion cari beverage stall...hehehe..


Kat level 1. Level Food cord. Dekat dengan Guardian ade satu gerai beverage "Come Buy" name die.
Aku try beli yang ni.
Nampak macam best je... =)
Aku tengok orang tak ramai sgt. So aku pon beratur jugak..

Boleh tahan laa menu die

Aku pilih Caramel Coffee and Less Ice.
Add on Bubble tambah RM1.00
Bubble tu jelly yg warne hitam tu. hehe
Pastu bubble tu ade dua saiz medium dgn small. So aku pilih medium

Nampak kan. Ye. Ye.
Macam ade kesilapan sikit di situ.
Aku oder Caramel Coffee
Tapi kat sticker tu tulis Bubble Milk Tea.
Rase die Coffee okey. Aku pon tak paham. Mase aku tnya die kate betul tu aku punye.
Takpe lah yg penting sedap ;P

Aku haruslah posing... haha =P


OK.
Itu citer pasal Come Buy.
And aku baru mengenali satu lagi beverage baru.
Seangkatan macam Come Buy jugak. Kalini Chatime.
Haha..aku rase macam aku agak ketinggalan. Maybe orang lain dah lame tau pasal ni and dah lame minum.
Ade aku kesah!!! haha~ ;P

Aku dapat tau kat Pavilion ade Chatime ni. So mase aku pegi lunch haritu aku usha-usha jugak kat area Food cord tu. Tapi tak nampak plak Chatime.

Then on the way balik office aku ternampak papan tande Chatime. ooooo ok ia di level 4. Haha~



So harini aku nk try Chatime plak.
Lunch hour aku pegi dgn office mate.



Mase aku sampai tak ramai lagi orang. Tak brape minit lepas tu dah ramai dah org beratur. Hehe..


Menu kat Chatime ni lagi banyak dari Come Buy. Kalini aku beli Caramel Latte.
Eh laa..baru aku pasan. Haritu kat Come Buy pon aku beli Caramel jugak.
And apeke malang nasib aku. Caramel Latte yang aku pilih ni tak sedap. PAHIT ok. Diulangi PAHIT. Sebab Latte kot.

Aku pon silap. Mula-mula nak amik Mocha coz aku mmg suke Mocha. Tapi macam teruja plak tgk pekataan Caramel tu. Last-last pilihan aku tak bijak. haha~
Takpe lah kan. at least aku dah tau yang Caramel Latte pahit.

So lain kali tobat aku tak bli dah Caramel Latte. haha *padan muke aku ;P





Td kitorang beli 3 flavour yang berbeza
Boleh laa bertukar-tukar rase kn.
Dan aku punya yang paling tak sedap. Hampeh!

Oh lupe.
Kalau tadi dekat Come Buy Jelly hitam tu di panggul Bubble kn. Kalau Chatime di panggil Pearl.
Jangan pulak kau amik Jelly tu pegi buat rantai. Yela nama Pearl kan. =P

Mau telan racun kalau ade yg buat mcm tu. hahaha~

OK.
Dari kiri Flavour Hazelnut Chocolate Milk Tea, Strawberry Pudding Au-Lait and Caramel Latte







Sape yang belum try lagi boleh laa try. =) Kalau dekat dgn rumah aku, area Wangsa Maju seksyen 2 ade satu cawangan. Ini yg paling dkt dgn rumah. Kat Wangsa Walk pon ade satu. And kat Pavilion pon ade. Pearl Chatime ni lagi lembut dari Come Buy. ;) Banyak lagi cawangan Cahtime ni.

Korang boleh check kat link ini

Chatime

Come Buy







TRY IT...!!! =)
*****

Wednesday, April 4, 2012

#WW~Wordless Wednesday #12

LOL
(^_________^)v