Friday, March 30, 2012

~ Suria KLCC terbakar!!! gempar ~

Salam.....




Pagi ni bukak blog tengok ade yang dah update entry pasal kebakaran kat KLCC semalam.
Dah orang sume buat entry pasal semalam, so kalau aku pon tulis ceritanye pon tak jauh beza kan.


So. Tak Payah...!!!
Aku bagi link blog berkenaan je, kau boleh baca kat situ. hehe~


Kejam ke.? tak kan. haha



LINK 1 - cik Epal
LINK 2 - feelfreetofly
LINK 3 - myMetro


ok dah baca?




Yang aku nak citer nye pengalaman aku waktu kejadian.
Office aku belakang KLCC je. so mmg hari-hari aku balik lalu ikut KLCC.
Semalam sebelum balik, sempat aku layan FB. Then aku ternampak ade org tag kat FB membe aku gamba berasap kat KLCC. Aku ignore je benda-benda mcm tu sebab kadang-kadang ntah bile punye gamba kan. Buat gempak je lebih. 


Aku balik 5.30. Walaupon aku ignore pasal gambar tu tapi ade sikit lah aku terpedaya. hahaha
Sebab nye.....sebelum aku balik, aku pegi intai kat tingkap. Dari Office aku mmg nampak KLCC. So aku tgk mcm takde ape-ape. Dalam hati "elehhh ntah bile punye gamba...kalau betul pon sure dah ok. ni dah 5.30 kot...ntah pukul brape die post gamba tu"


Nampak aku kental disitu bukan? =P




Sampai je aku dlm KLCC, lebih kurang pukul 5.35 or 5.40 mcm tu...tibe-tibe ade announcement suruh tinggalkan bangunan dengan segera.
Aku tgk org ramai masing-masing muke blurrrr......temasuk aku. haha~


Giler tak blurrr....sume tak tau nk kemana. aku tgk orang pakat naik, kuar ikut tasik. Tapi aku takmo pegi tasik. Aku nak pegi LRT. Aku ni plak ngek skit sbb tak tau sgt jln dari tasik utk pegi ke LRT. Biase aku guna jln dlm KLCC tu je. hahaha~


Aku ni nekad nak jalan jugak dlm KLCC pegi LRT sbb tengok ade je orang jln pegi LRT. Akhirnya aku sampai jgk kat LRT and dapat kuar dr KLCC dengan selamat. heheee~






* Moral of the story~
# Jangan ngek macam aku. Kalau kecemasan mcm ni tak pasal-pasal je. =P
# Ikut arahan petugas
# Jangan degil macam aku (nasib baik tak jadi ape-ape kat aku)
# Bila panic jangan terus panic and menggelabah tak tentu pasal. Befikir dengan bijak (Tapi keputusan aku semalam tak bijak sgt. Jangan ikut!!! haha)




Sekian~

Thursday, March 29, 2012

~ FM dari Brunei ~

Salam..... =)

Bulan dua haritu BFF aku pegi bercuti ke Brunei....
So die tanya aku nak ole-ole ape dari Brunei. Aku mintak FM je hehehe~ And kebetulan bulan dua tu aku pon outstation ke Sabah...
Walaupon aku kene Food Poisoning kat Sabah haritu, nasib baik aku sempat beli sikit ole-ole dari Sabah.

So semalam aku baru dpt FM dari BFF aku. Kami pakat post je...nak jumpa entah bila. Yelaaa masing-masing jauh. Sorang nun di utara, sorang di selatan. hehehe...















:::.... Thank's yunk.... =) ....:::

Wednesday, March 28, 2012

#WW~Wordless Wednesday #11

Salam......... =)



(^_________^)v

Tuesday, March 27, 2012

~ TWM inter-house Challenge ~ *Boling yawww!!!*

Salam...... =)




Weekend baru-baru ni aku joint lah tournament bowling office aku. Haaa ingat tak entry aku pasal keserrramman aku nak joint tournament boling. hahaha~

Ye ye aku cakap tak nak main kan.
Last-last kirenye aku kene paksa joint la ni, sebab nak mencukupkan orang.
Kalau tidak nanti markah rumah sukan aku kene pancong. bhahaha~

Rumah sukan????

Ape gelak? Macam Zaman sekolah kan?

Hahahaha~ "ehh aku pon gelak...? upsss"


Ye laaa....meriah jugak buat mcm tu. ala ala Back To School gitu.
Walawehhhh......


OK.
Aku selaku ahli rumah hijau.
Dah laa zaman skolah pon rumah hijau.
Asal diorang tak buat rumah PINK ke kan?

Hahahaha~





Eh, jap. Ape aku dah merapu ni. Aku nak citer pasal boling tadi kan?



Ok. aku fokus!

Tournament boling ni buat kat Ampang Superbowl Times Square.
Jum layan gambo hari kejadian ~

Ni antar hadiah-hadiah yang di sediakan.
Untuk Tournament boling ni rumah hijau jadi penganjur.
So semua bercirikan hijau-hijau gitu. hehehe


Semangat betul masing-masing nak menDIVA kan diri. hahaha~
Yang bertopi besar tu ketua rumah aku. Rumah Hijau. Hehe


Untuk budak-budak ade Candy Buffet lagi.
Tapi aku tgk ramai yang ambik pak budak ngan mak budak jeeee. haha~


Pasukan Sorak rumah hijau. ;)


Ni Team aku.
Berjiran dgn team rumah biru.
Over tauuuu~ hahaha


Sekitar majlis penyampaian hadiah untuk pemenang2
Aku????
Haruslah takde. Kalau ade mmg dasaaaattttt lah. hahaha~


Jangan ingat yang baling asik masuk longkang tu sia-sia ok!!!
Dapat hadiah jugak tau....hahaha
Kau, ade???
=P


Pinjan sat yeee Rumah Oren....!!!
Hahaha~













:::.... Tournament kalini di menangi oleh rumah oren pada keseluruhannya. Rumah lain, next time cuba lagi. Chaiyokkk2....!!! Pasni ade Badminton pulak. waaaaahhhhhh ....:::

~ Sharing is Caring ~

Salam....... =)


Aku ade voucher nak share..... ;)



Jum ramai2 kite makan KFC sampai lebam!!!

Ok. korang boleh print voucher ni kat SINI.
And boleh pegi makan kat mane2 KFC ikut pada syarat ok. bace betul2 jgn main redah je. haha~











:::.... Last two week aku dh blasah KFC guna voucher dah. Ni dpt lagi voucher baru. Haishhh murah rezeki. heheheh~ ....:::

Wednesday, March 21, 2012

~ Resepi Tiramisu Cake ~

Salam.... =)


Weekend baru-baru ni aku buat kek Tiramisu. and......
Seperti yang aku janjikan semalam, aku nak bagi resepi kek Tiramisu kan?


Kot laa ade yg teringin nak buat sendiri. Dah jimat kan takyah beli kat SR dah. Kalau kat SR sepotong dah dkt RM10. Ini haa buat sendiri kau makan sampai pengsan hahahaha~



Ok.


Aku pon dapat resepi ni hasil ke gigihan aku ber blog walking. hehehe~
Kalau kau search memang melanbak-lambak resepi Kek Tiramisu ni.
Tapi aku try resepi dari officemate aku. ;)



Bahan-bahan:

1 Paket biskut Lady Fingers @ Biskut Tiramisu
250g Cream Cheese
200ml Whipping Cream
1/2 cawan gula halus
1 sudu serbuk Nescafe
1 cawan air panas
Serbuk KoKo untuk hiasan


Cara-cara:

1. Bancuh Nescafe dengan air panas dan ketepikan.
(untuk sape yang suke pekat boleh lebihkan Nescafe. Tapi aku bancuh Nescafe tu macam nak minum. siap bubuh gula lagi. tp tak banyak lah. hehehe. Kalau nak guna Nescafe 3 in 1 tu pon boleh. Ikut citarasa masing-masing lah kan)

2. Pukul gula+whipping cream+cheese sampai kembang

3. Celup biskut dalam air Nescafe dan susun dalam bekas
(Jangan rendam pulak biskut tu dalam Nescafe. Celup sekejap je. kang berenang-renang pulak biskut kau dalam air Nescafe tu. hahaha~ Sebab biskut tu cepat meresap air)

4. Sapukan adunan cream tadi di atas biskut

5. Tabur serbuk Koko dan ulang step 3 & 4.

6. Tutup dengan aluminium foil dan simpan dalam fridge semalaman.

7. Hias dengan serbuk Koko bila nak makan.



comotsss sikit. heheeee =D










:::.... Makan sejuk-sejuk bessttttt....!!! mcm ice cream cake plak. heheheeeee =) ....:::

#WW~Wordless Wednesday #10


Spaghetti with Calamari and Onions in Squid Ink Sauce –
Fresh calamari and sautéed onions and garlic in squid ink and Capricciosa’s special homemade tomato sauce 


















:::.... Gulppp...!!! kalau macam ni punye Spaghetti, belum makan lagi aku dah muntah. Serram nih~ ....:::

Tuesday, March 20, 2012

~ Tiramisu cake 1st Trial ~

Salam...... =)






Sape kat sini yang suke masak, angkat tangan....!
Dah Dah. tak perlu gigih sgt angkat tgn...bukan aku nampak pon. =P




OK. Malas merapu lagi.




Ahad baru-baru ni aku pegi Cold Storage kat Wangsa Walk.
Memang tujuan utama nak cari bahan untuk buat Tiramisu Cake pon.
Dah lame sebenarnye aku plan nak buat. Tapi asik postpone je.
Kali ni aku NEKAD!!!


Ecewaaahhhhhh......




Sebab ape kene pegi Cold Storage.?
Asal aku tak pegi Jusco je kan walhal Jusco belakang rumah je pon.
Sebab nye aku nak cari Biskut Tiramisu tu lah @ Biskut Lady Fingers. Kat Cold Storage je dekat dengan rumah and ade jual benda tu.
Alang-alang tu aku shopping lah bahan lain kat situ.


Bahan-bahan nak buat Tiramisu Cake


And..............................

Tadaaaaaaa...!!!!!!!




*******************************
***************************
*********************
*****************
*************
*********
*****
***
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


;)


Nama pon 1st trial.
Nampak comot sikit. And aku rase aku patut kurangkan 1 layer. Just buat 2 layer je. kan?
By the way....
Rase die nyummm3....hehehe


Aku suke makan sejuk-sejuk. Rase mcm mkn ice cream cake pulak. hahaha~














>>>>>>>> Nanti aku share resepi. =)

Monday, March 19, 2012

~ Haiiihhh....susah hati ~

Salam.....


*mengeliat~

Adoiii lenguh badan.

Ni lah kejadah dan padahnye gigih sangat main boling weekend baru-baru ni.
Gara-gara nak tournament boling this week. uhukk uhukkk


Kecewa lah.
Aku main two game. 1st game gagah laa jugak score aku.
Masuk 2nd game~ hampeh...!!!
Teruk giler.
Sangat teruk.
Teruk nak maaammmpppppp.............
Arghhh!!!


Hadoiii macam mane nak main minggu ni.
Kene paksa masuk pulak tu sebab tak cukup worang.


Susah hati lah. Susah hati.
Susah ni......haishhh



















:::.... Thank's to mr Dear coz always teman aku main boling ....:::

Thursday, March 15, 2012

~ Pekena Beriani Asif Bukit Bintang ~

Salam........


Tengahari td aku lunch sakan.
Makan besar....!!! Hehe~

Ade office mate ajak pegi makan kat restoran Pakistan katenye.
Aku mengikut aje. Dah orang kate nak belanja kan.
Rezeki jangan di tolak..... =)



Tempat nye belakang Fahrenheit Mall....
Kalau jalan kaki boleh short-cut ikut Fahrenheit tu.
Kawasan die dekat perumahan. And kedai die pon renovate daripada rumah di jadikan restoran.

Ni pic yang aku Google...
Kasi impak lebih jelas





Aku makan Lamb Shank
Harga die RM 16


Ayu pulak makan Dum Beriani Chiken.
Harga die RM 16 jugak.

Kitorang Add-On BBQ Lamb & Sayur ni.
Aku lupe name sayur ni.
Lebih kurang macam jelatah laa. haha
Tapi die buat style Pakistan.


Biase nye diorang akan suggest air ni.
Mango Lasi. Harga die RM15 satu jug.
Rase die sedap. Tak muak langsung kalau korang minum banyak.


Haa ni lah org yang belanja kitorang makan.
Thank's En. Shobri. =)

Sebelum & Selepas makan. Harusss lah posing posing...
















:::.... Terima kasih daun keladi, Ade duit lebih nanti belanja kami lagi. =) ....:::

Wednesday, March 14, 2012

~ Haluuu....Haluuuu.... ~

Salam....... =)




Ok.
Hampir dua hari aku tutup kejap blog ni.
Untuk kerja-kerja pembersihan pengubahsuaian @ renovation...hehehe






Renovate laa sgt kan.






Dulu macam ni --->>>>>>>

Before....





Sekarang ini macam -->>>>>>

After....















:::.... Sambung buat keje. Curi mase jap kelebek blog. =P ....:::

#WW~Wordless Wednesday #9

Salam...... =)













:::.... Jum KFC!!! ....:::

Thursday, March 8, 2012

~ Lame tak ber-boling ~

Salam......... =)


Sejak-dua-tiga-empat-lima-dan-enam-menjak ni aku macam kureng nafsu berblog.
Owhh maksud aku tulis blog ye. Tolong jangan pesong akidah sangat.

Idea aku macam suam-suam-soya je nak mecipta entry. Ok lah. Baik ade dari takde langsung kan.
Nak tunggu ape pon aku tak tau. Tunggu gajet baru kah??? hahaha~ Tungguuuuuuuuu....!!!! (*Buat muke suspend skang!!!)

**************************************************************************************************************

Amboi kauuu.
Hamekkk.
Panjang kata-kata-aluan aku. Ni yg aku kate takde idea sgt? Rase nak lempang je. (*Ehh...hilang kesopanan)




Jap Jap. Aku nak citer pasal bowling td kan?




Hah. Cakap pasal bowling. Memang dah lame la wehhh aku tak main bowling. Tak silap aku last aku main mase reunion dgn budak-bedak skolah aku tahun 2010.

Sebab tu aku macam gerun nak join tournament bowling office aku. Bak kate tredmark aku lah. Kalah itu pasti.


Aku gerun kekalahan aku akan menyumbang kekalahan kumpulan. And aku terbayang aku akan dibaling utk jatuhkan pin-pin boling oleh seorang demi seorang ahli kumpulan.

Nampak tak dah bertapa jauh aku berangan dan racun fikiran sendiri. *picit hidung. menyelam~


Setelah dapat boyfrend baru. Tahun 2011 ni.  WAH STETMENT...!!!! *gullpp telan racun~
Takde kene mengena pon. Haha. Saje aku kasi impak maksima je supaye kau terbeliak mate bile aku ckp mcm tu.

Dah.
Sambung balik.


Haritu aku kuar lah ngan BF aku. Jalan-jalan kat OU. Nak tgk wayang mcm takde citer menarik. Rase macam nak baling bola bowling. So layannnnnn.


Aku dah lah pakai skirt.
Cey cey cey. Kau boleh bayangkan?
Seorang gadis kecik. Pakai skirt Pink dan ber-shawl. Pakai kasut bowling. Main bowling.
Sungguh macam ratu.

Orang kate kitorang punya speck by 1 free 1.
Kejam!!!

Nampak anggun bukan?


*Moral value of the story~ dulu tak amik pendidikan moral










:::....Aku gian main boling skang ni. Jangan fedap. Aku bnyk merapu je entry ni ....:::

Wednesday, March 7, 2012

#WW~Wordless Wednesday #8

























:::.... Dah lame tak buat Wordless Wednesday....ngeheeee =D ....:::