Monday, April 30, 2012

~ Aku yang pening ~

Salam........ =)


Ehh...ramai yang cuti kan harini...
Aku pulak catat rekod peribadi harini. Boleh pulak datang office...
Kejadah betul....esok kan cuti. Aku Pening...Aku pening....

Pening lah...mati-mati aku ingat kan 1 May jatuh pada hari sabtu.
So mmg tak dapat cuti lah kan bile cuti sebegitu jatuh pada hari sabtu.

Tup..tup...aku tengok kalender hari selasa.

Uiksss...!!! aku tak amik cuti hari isnin.
Cayalahhhh!!!


Kalau dah last-last minit nak amik cuti tu boleh. Tapi kalau aku nak balik kampung last-minit mcm ni mmg tak laa rasenye.

Mau aku kene duduk kat tempat simpan beg bawah bas. Sure tiket bas sold out punye kalau cuti macam ni. Maklum laa kampung aku bukan banyak trip bas. hehe..


Nak amik cuti lepak kat umah je.? Membazir cuti aku je....baik gi office...
Ape sangat aku nak buat kat office harini. Keje yang urgent pon sume dah di settle kan.
So....melawat blog kawan-kawan lah aku. hahaha~


Harini aku sampai office pon lewat sikit dari biase.
Liat je nak bangun pagi....


Ohohoooo moga-moga harini cepat berlalu.....
Peace yowww!!!!
Esok cuti pulak....yes! yes! yes! =P

Tuesday, April 24, 2012

~ Battleship memang terbaikkkk ~

Salam....... =)


Dah lame jugak rasenye aku tak tengok wayang. Last haritu citer ape ntah aku tak ingat.
Ha...! nampak kan?
Sampai aku tak ingat. Tu menunjukkan dah lame sangat lah tu aku tak tengok wayang. Hahaha~



So Sabtu baru-baru ni aku pegi tengok wayang citer Battleship dengan kesayangan lah. Cewahhhh~ hehehe (",)


Dah lame tau tak tengok movie luar negara nih. Yg pelakon-pelakonye mat salleh dan minah salleh serta mamat negro dan minah negro.
Asik tengok pelakon yang makan belacan je kan. Hahaha~


Aku pegi tengok dekat MBO Ampang.
Ye..ye...mall yang hidup segan mati tak mahu tuuuu....
Itu lah strategi kitorang kalau nak tengok movie yang tengah meletop. Pergi tengok kat tempat yang macam takde potensi org nak dtg. =P


Tapi.....mase fenomena filem Ombak Rindu dulu jenuh jugak aku nak dapat tengok....Last2 ke wangsawalk jugak dapat tengok. =P



Kasi review skit poster Bettleship. Aku google je hehe~
Hari kejadian tak snap pic pulak =P





Ape yang aku boleh cakap pasal citer ni memang awesome lah...
Ade klaka, ade suspend.. ;) 

Citer die mengisahkan pasukan tentera laut yang bertarung dengan alien....


Macam mane alien tu boleh datang ke bumi....
Macam mane tentera laut ni berperang dengan alien...
And ape jadi kat alien tu......kenelah pegi tengok citer ni. hehe~



If diberi 5 star untuk dipilih sure aku bagi 5 star untuk citer ni...full mark okeyh....!!!


USS Missouri

Best pegi tengok movie dengan org yang memang minat citer perang-perang ni. And maybe ade yang tak tau termasuk aku mengenai kapal ni....
Di hujung-hujung citer ade kapal ni. USS Missouri yang digunakan untuk bertempur dengan alien.
Sebenarnye kapal ni adalah kapal perang lame and telah di jadikan muzium. Hehehe~ Just info nanti sesape yang tengok kot ade yang kate kapal biase je. Sebenarnye kapal ni salah satu sejarah peperangan... ;)








p/s: Dapat ilmu bab-bab kapal plak aku pegi tengok citer ni. hehehehe =P




























:::.... Ade sesape yang dah tengok citer ni...??? ....:::

Saturday, April 14, 2012

~ Giler Kentang ~

Salam.... =)


Aku sure ramai yang suke makan kentang kn. Nak2 plak kentang goreng.
Ok. Aku adalah salah seorang yg giler kentang.
Aku pernah mencatat rekod makan semua jenis kentang yg ade kat KFC dalam satu hari.
Giler tak? 

Kat KFC ade 3 jenis kentang je. Kentang Goreng. Wedges & Mashed Potato.
Aku oder tiga2 jenis kentang tu. Makan. And habis time tu jugak. hahaha~ Ye. aku sangat giler dengan kentang.

So harini aku jalan-jalan ke Sunway Pyramid.
And terjumpa satu outlets potato.
Namenye.................





Haa...Crazy Potato!!!

Sedap wehhh...!!!

Aku pon sebenarnye 1st time perasan bende ni. Mase tgk terus teruja nak try. Ye laaa aku kn giler kentang. hehehe =P



Aku oder set combo. RM 11.90 Ade Kentang Goreng, Onion Ring & Air. Aku amik air grape.
So aku dgn en.buah hati share je. coz baru nak rase kn. Kami berdua mmg sangat suke makan kentang. hehehe~

Commen aku memang sedap lah.! Beliau pon kate begitu. And lain kali boleh makan lagi nih. =D

Setakat ni kat Malaysia ade 7 outlets.

One Shamelin
The Gardens Mall Mid Valley
Berjaya Times Square
1Mon't Kiara Shopping Mall
Sunway Pyramid Shopping Mall
1 Utama Shopping Centre
Paradigm Mall


Okey. Korang boleh tengok-tengok kat web site die. Click SINI 





Ade sesape dah pernah try tak kentang ni....?

Friday, April 13, 2012

~ Chatime vs Come Buy @Pavilion ~

Salam..... =)

Orang sekarang heboh dengan minuman yang ade jelly hitam dalam air. Aku pon nak try jugak lah.
Mane taknye...asal aku jalan kat Pavilion or Mall ade je nmpak orang minum minuman tu.

So aku pon jelajah laa Pavilion cari beverage stall...hehehe..


Kat level 1. Level Food cord. Dekat dengan Guardian ade satu gerai beverage "Come Buy" name die.
Aku try beli yang ni.
Nampak macam best je... =)
Aku tengok orang tak ramai sgt. So aku pon beratur jugak..

Boleh tahan laa menu die

Aku pilih Caramel Coffee and Less Ice.
Add on Bubble tambah RM1.00
Bubble tu jelly yg warne hitam tu. hehe
Pastu bubble tu ade dua saiz medium dgn small. So aku pilih medium

Nampak kan. Ye. Ye.
Macam ade kesilapan sikit di situ.
Aku oder Caramel Coffee
Tapi kat sticker tu tulis Bubble Milk Tea.
Rase die Coffee okey. Aku pon tak paham. Mase aku tnya die kate betul tu aku punye.
Takpe lah yg penting sedap ;P

Aku haruslah posing... haha =P


OK.
Itu citer pasal Come Buy.
And aku baru mengenali satu lagi beverage baru.
Seangkatan macam Come Buy jugak. Kalini Chatime.
Haha..aku rase macam aku agak ketinggalan. Maybe orang lain dah lame tau pasal ni and dah lame minum.
Ade aku kesah!!! haha~ ;P

Aku dapat tau kat Pavilion ade Chatime ni. So mase aku pegi lunch haritu aku usha-usha jugak kat area Food cord tu. Tapi tak nampak plak Chatime.

Then on the way balik office aku ternampak papan tande Chatime. ooooo ok ia di level 4. Haha~



So harini aku nk try Chatime plak.
Lunch hour aku pegi dgn office mate.



Mase aku sampai tak ramai lagi orang. Tak brape minit lepas tu dah ramai dah org beratur. Hehe..


Menu kat Chatime ni lagi banyak dari Come Buy. Kalini aku beli Caramel Latte.
Eh laa..baru aku pasan. Haritu kat Come Buy pon aku beli Caramel jugak.
And apeke malang nasib aku. Caramel Latte yang aku pilih ni tak sedap. PAHIT ok. Diulangi PAHIT. Sebab Latte kot.

Aku pon silap. Mula-mula nak amik Mocha coz aku mmg suke Mocha. Tapi macam teruja plak tgk pekataan Caramel tu. Last-last pilihan aku tak bijak. haha~
Takpe lah kan. at least aku dah tau yang Caramel Latte pahit.

So lain kali tobat aku tak bli dah Caramel Latte. haha *padan muke aku ;P





Td kitorang beli 3 flavour yang berbeza
Boleh laa bertukar-tukar rase kn.
Dan aku punya yang paling tak sedap. Hampeh!

Oh lupe.
Kalau tadi dekat Come Buy Jelly hitam tu di panggul Bubble kn. Kalau Chatime di panggil Pearl.
Jangan pulak kau amik Jelly tu pegi buat rantai. Yela nama Pearl kan. =P

Mau telan racun kalau ade yg buat mcm tu. hahaha~

OK.
Dari kiri Flavour Hazelnut Chocolate Milk Tea, Strawberry Pudding Au-Lait and Caramel Latte







Sape yang belum try lagi boleh laa try. =) Kalau dekat dgn rumah aku, area Wangsa Maju seksyen 2 ade satu cawangan. Ini yg paling dkt dgn rumah. Kat Wangsa Walk pon ade satu. And kat Pavilion pon ade. Pearl Chatime ni lagi lembut dari Come Buy. ;) Banyak lagi cawangan Cahtime ni.

Korang boleh check kat link ini

Chatime

Come Buy







TRY IT...!!! =)
*****

Wednesday, April 4, 2012

#WW~Wordless Wednesday #12

LOL
(^_________^)v

Tuesday, April 3, 2012

~ Pavlova itu sedap!!! ~

Salam...... =)



Jumaat lepas office mate aku bawak balik Pavlova ke office.
Sebelum tu die bbm aku tanya nak pavlova or tak?
Giler tak...aku mane penah tolak rezeki kot. hahaha~ *Gelojoh~ =P

Ok. Koman sikit aku nih. Orang lain dh lame kot makan Pavlova.
Tapi aku baru 1st time nak rase. =P
Sebelum ni aku penah tgk kat blog-blog pasal Pavlova ni cume belum dapat rase lagi.
Tapi ok laa jugak at least aku tau Pavlova tu kejadah ape.
Kalau orang tnya natang ape Pavlova tu? Aku boleh jawab sejenis makanan....
Kalau aku jawap sebuah comforter ke, tak ke haru biru. hahaha~


Pavlova.... nyummm3...

Ini pulak Red Velvet.
Ini pon 1st Time aku makan. hehehe
By the way....kedua-dua nya sangat sedap ok!!! =)


Nyummm3....... ;)














:::.... Thank's to mamatisya coz belanja makanan yang sedap itu. Ehh belanja ke??? bkn dpt free ke...hehehe tak kisah lah. janji sedap nyummm3.... ....:::