Friday, April 13, 2012

~ Chatime vs Come Buy @Pavilion ~

Salam..... =)

Orang sekarang heboh dengan minuman yang ade jelly hitam dalam air. Aku pon nak try jugak lah.
Mane taknye...asal aku jalan kat Pavilion or Mall ade je nmpak orang minum minuman tu.

So aku pon jelajah laa Pavilion cari beverage stall...hehehe..


Kat level 1. Level Food cord. Dekat dengan Guardian ade satu gerai beverage "Come Buy" name die.
Aku try beli yang ni.
Nampak macam best je... =)
Aku tengok orang tak ramai sgt. So aku pon beratur jugak..

Boleh tahan laa menu die

Aku pilih Caramel Coffee and Less Ice.
Add on Bubble tambah RM1.00
Bubble tu jelly yg warne hitam tu. hehe
Pastu bubble tu ade dua saiz medium dgn small. So aku pilih medium

Nampak kan. Ye. Ye.
Macam ade kesilapan sikit di situ.
Aku oder Caramel Coffee
Tapi kat sticker tu tulis Bubble Milk Tea.
Rase die Coffee okey. Aku pon tak paham. Mase aku tnya die kate betul tu aku punye.
Takpe lah yg penting sedap ;P

Aku haruslah posing... haha =P


OK.
Itu citer pasal Come Buy.
And aku baru mengenali satu lagi beverage baru.
Seangkatan macam Come Buy jugak. Kalini Chatime.
Haha..aku rase macam aku agak ketinggalan. Maybe orang lain dah lame tau pasal ni and dah lame minum.
Ade aku kesah!!! haha~ ;P

Aku dapat tau kat Pavilion ade Chatime ni. So mase aku pegi lunch haritu aku usha-usha jugak kat area Food cord tu. Tapi tak nampak plak Chatime.

Then on the way balik office aku ternampak papan tande Chatime. ooooo ok ia di level 4. Haha~



So harini aku nk try Chatime plak.
Lunch hour aku pegi dgn office mate.



Mase aku sampai tak ramai lagi orang. Tak brape minit lepas tu dah ramai dah org beratur. Hehe..


Menu kat Chatime ni lagi banyak dari Come Buy. Kalini aku beli Caramel Latte.
Eh laa..baru aku pasan. Haritu kat Come Buy pon aku beli Caramel jugak.
And apeke malang nasib aku. Caramel Latte yang aku pilih ni tak sedap. PAHIT ok. Diulangi PAHIT. Sebab Latte kot.

Aku pon silap. Mula-mula nak amik Mocha coz aku mmg suke Mocha. Tapi macam teruja plak tgk pekataan Caramel tu. Last-last pilihan aku tak bijak. haha~
Takpe lah kan. at least aku dah tau yang Caramel Latte pahit.

So lain kali tobat aku tak bli dah Caramel Latte. haha *padan muke aku ;P





Td kitorang beli 3 flavour yang berbeza
Boleh laa bertukar-tukar rase kn.
Dan aku punya yang paling tak sedap. Hampeh!

Oh lupe.
Kalau tadi dekat Come Buy Jelly hitam tu di panggul Bubble kn. Kalau Chatime di panggil Pearl.
Jangan pulak kau amik Jelly tu pegi buat rantai. Yela nama Pearl kan. =P

Mau telan racun kalau ade yg buat mcm tu. hahaha~

OK.
Dari kiri Flavour Hazelnut Chocolate Milk Tea, Strawberry Pudding Au-Lait and Caramel Latte







Sape yang belum try lagi boleh laa try. =) Kalau dekat dgn rumah aku, area Wangsa Maju seksyen 2 ade satu cawangan. Ini yg paling dkt dgn rumah. Kat Wangsa Walk pon ade satu. And kat Pavilion pon ade. Pearl Chatime ni lagi lembut dari Come Buy. ;) Banyak lagi cawangan Cahtime ni.

Korang boleh check kat link ini

Chatime

Come Buy







TRY IT...!!! =)
*****

4 comments:

mama tisya said...

come buy..jgn slh sebut jd comebing..hehehe...chatime sedap..lenkali jgn amik latte..hehehe

~ cik AiN pinky ~ said...

hehehe...tu lah pasal. tobat takmo dah amik latte pasni... =P

Arham Md Ali said...

Nice pic ^__^. Suka tengok gambar2 yang di snap.

~ cik AiN pinky ~ said...

thank's.... =)