Monday, May 21, 2012

~ Weekend @Oversea ~

Salam...


Wahh kemain lagi tajuk....!
Oversea eh....hah meh aku nk tunjuk picture oversea nye....




Sape yang pernah pegi tempat ni mesti tau kat mane kan...



Iye.....bijak sekali. Bukit Tinggi, Pahang...heheeee =)

See...cantik kan...?
Gigih aku google picture ni. hehe...
Picture camera aku harus laa biase2 aje...maklum laa bkn DSLR... =D

Weekend haritu aku di-surprise-kan oleh si encik buah hati...hehehe (cewahhh....jgn meluat ok... =P ) and die bwk aku ke sini. ;)

Dah lame sebenarnye aku tgk tempat ni...tapi dalam TV je laaaa.....so bile depan mate, wow...! cantik. view nye mmg cantik and sesuai sangat nak posing-posing bagi yang suke posing2 tu....(mcm aku...errrr....hehehe)

Dari rumah aku ke Bukit Tinggi ni ade laa dalam 45minit mcm tu...Tapi kami pegi dah agak petang. Pukul 4 ptg baru gerak dari rumah. Sampai sana lebih kurang pukul 5 lebih mcm tu....so nak masuk kene tiket.

Dapat discount 50% after 5 p.m

Kalau tak silap aku lepas pukul 5 dapat diskaun 50% so utk dua org RM12.00 je....kalau tak RM12.00 utk seorang (adult)....aku lupe plak nak snap mase dkt tempat bayar tiket tu...uhukkk...

Kat sini ade banyak tempat menarik...tapi aku sempat pergi satu tempat je...takpe lah kan, lain kali boleh pergi lagi. Bukan jauh sgt pon dari rumah....hehehe

Ok. Korang boleh tengok-tengok kat sini antara tempat-tempat yang menarik boleh di lawati.... ;)


So jom layan pic yang sempat aku snap...























Kesimpulannye tempat ni best....kalau pegi waktu pagi lagi best sbb sejukkkkk.... ;)







***********

Sunday, May 20, 2012

~ TAKO TAO sedap tauuu!!! ~





Korang biase nampak tak makanan ni...or ade sesape yg dah biase makan...? ;)
Aku ni kire baru jugak lah cube... (sekali lagi ketinggalan =P haha~ )


Makanan ni ala2 makanan jepun....biasenye ade jual kat Jusco. Kat tempat lain aku tak sure plak lah...sbb yg aku nampak kat Jusco je...hehehe

Tapi memang sedap lah....mule-mule dulu tak brape rase nk try....tapi bile dah try...oooooo sedap rupenye...
Die ade 5 flavour atau inti...Octopus, Prawn, Chicken & Cheese, Unagi, Abalone 

Setakat ni aku belum cuba lagi yg inti Praw & Abalone...yg lain aku dh cube dh...bagi aku sedap laa... ;)

 

Yang ini ber inti Chicken & Cheese...


Yang ini pula Octopus.... ;)


Amacam...terliur tak..? hehe...
Satu kotak isi nye ade tiga ketul....aku kalau beli sure nak extra sos and mayonis...
Kalau nk extra itu semua harga pon kene extra skit lah kan...
Setiap satu extra tu kene tambah 50sen....Harga sekotak Tako Tao ni plak RM 4.90....
Sape yang belum cuba...dipersilakan lah cuba...hehe ;)





Ade sesape yg dh pernah makan tak...? ape komen korang...? ;)

Tuesday, May 8, 2012

~ Untuk yang suke shopping ~

Salam....... =)





Ahaaaa....!!! hello..hello....for those yang suke bershopping...jom terjah Jusco Wangsa Maju hari khamis ni..
10 May 2012... Hehehe~
Hari Khamis ni ade AEON Member Day...so jom kite shopping....!!!! ;)










******************