Monday, May 21, 2012

~ Weekend @Oversea ~

Salam...


Wahh kemain lagi tajuk....!
Oversea eh....hah meh aku nk tunjuk picture oversea nye....




Sape yang pernah pegi tempat ni mesti tau kat mane kan...



Iye.....bijak sekali. Bukit Tinggi, Pahang...heheeee =)

See...cantik kan...?
Gigih aku google picture ni. hehe...
Picture camera aku harus laa biase2 aje...maklum laa bkn DSLR... =D

Weekend haritu aku di-surprise-kan oleh si encik buah hati...hehehe (cewahhh....jgn meluat ok... =P ) and die bwk aku ke sini. ;)

Dah lame sebenarnye aku tgk tempat ni...tapi dalam TV je laaaa.....so bile depan mate, wow...! cantik. view nye mmg cantik and sesuai sangat nak posing-posing bagi yang suke posing2 tu....(mcm aku...errrr....hehehe)

Dari rumah aku ke Bukit Tinggi ni ade laa dalam 45minit mcm tu...Tapi kami pegi dah agak petang. Pukul 4 ptg baru gerak dari rumah. Sampai sana lebih kurang pukul 5 lebih mcm tu....so nak masuk kene tiket.

Dapat discount 50% after 5 p.m

Kalau tak silap aku lepas pukul 5 dapat diskaun 50% so utk dua org RM12.00 je....kalau tak RM12.00 utk seorang (adult)....aku lupe plak nak snap mase dkt tempat bayar tiket tu...uhukkk...

Kat sini ade banyak tempat menarik...tapi aku sempat pergi satu tempat je...takpe lah kan, lain kali boleh pergi lagi. Bukan jauh sgt pon dari rumah....hehehe

Ok. Korang boleh tengok-tengok kat sini antara tempat-tempat yang menarik boleh di lawati.... ;)


So jom layan pic yang sempat aku snap...























Kesimpulannye tempat ni best....kalau pegi waktu pagi lagi best sbb sejukkkkk.... ;)







***********

8 comments:

mama tisya said...

lenkali pegi awl skit byk tmpt leh posing...aritu pegi tutup..baru berangan nk bw tisya p "disneyland" bukit tgi...

~ cik AiN pinky ~ said...

tu lah pasal...takpe lain kali boleh pegi lagi...dekar je pon....hehehe

nisa said...

best nyer ain..!!!~ ^___^

~ cik AiN pinky ~ said...

nnt boleh ajak hubby pegi ye...hehehe

Myra Jay said...

Teringat zaman honeymoon kat sini :)

~ cik AiN pinky ~ said...

oo...kak myra honeymoon kat sini ye dulu...hehehe

mesti bnyk ongkosnye kalau honeymoon sini kan...air tin je pon dah RM6 setin...hehehehe
Tp padan laa nama pon tempat bercuti...bisnes is bisnes...hehehe

Myra Jay said...

Makan kat sini memang mahal, bilik saja dekat RM200(Gov rate), sekali makan rasanya ada dekat RM20++ kot, kalau tak silap.. ;)


Takpe sekali sekala kan ;)

Rafi Nilhan said...

wahh macam kat amsterdam la

kat sini takda unik sgt shopping complex je

the spring dan summer(under construction)
winter dan autumn coming soon kot hehe